Educație

Rezultate Evaluare Națională 2019 pentru absolvenții clasei a VIII-a din județul Vrancea

Ziarul de Vrancea
25 iun 2019 7757 vizualizări

Cum s-au notat lucrările și regulile de urmat pentru depunerea contestațiilor. Rezultatele de la Evaluarea Națională 2019 s-au afișat astăzi (n.red. marți, 25 iunie) la avizierele școlilor și pe edu.ro. De asemenea, rezultatele pot fi vizualizate accesând titlul alăturat:Rezultate Evaluare Națională 2019 pentru absolvenții clasei a VIII-a din județul Vrancea ordonate descrescător după media obținută.

Citií și: Rezultatele la Evaluarea Națională 2019 pentru absolvenții din județul Vrancea lista candidaților din județul Vrancea ordonați în ordine alfabetică 

În Vrancea, la examenul de Evaluare Națională 2019 s-au înscris 2.741 de absolvenţi de gimnaziu. La prima probă, Limba și literatura română, au lipsit 107 candidați, iar la proba de la Matematică 120 de elevi vrânceni nu au mai intrat în sălile de examen. 13 candidați absolvenţi de gimnaziu din județul Vrancea au obținut media generală 10:00 la examenul de Evaluare Națională 2019.Dintre aceștia , cinci elevi de la Colegiul Cuza Focșani, doi de la Școala Anghel Saligny Focșani, doi de la Școala Ștefan cel Mare Focșani, câte unul de la Colegiul Național Unirea Focșani, Școala Ion Basgan Focșani, Școala Gimnazială Bordești și Școala Gimnazială Chiojdeni.

Candidații au susţinut examenul în cele 36 de centre de evaluare din tot judeţul, din care zece sunt la Focşani.

Citiți și Ce spun cei de la Colegiul Național "Al. I. Cuza" Focșani despre elevii lor care-au luat note de 10 la  la examenul de Evaluare Națională 2019

”S-au afișat rezultatele la Evaluarea Nationala. Ne bucurăm pentru rezultatele frumoase obținute de elevii noștri. Sunt 5 medii de 10, inainte de contestatii: Bădărău Diana, Ifrim Alexandra, Norocea Dragoș, Pîslaru Miruna Ioana și Sartore Elena Lăcrămioara, si multe note de 10 la lb si literatura română și matematică: 13 note de 10 la matematică și 11 la lb.si literatura română . Au obținut 10 la lb si literatura română: Bădărău Diana, Boboc Sara Hănțoiu Ofelia, Ifrim Alexandra, Norocea Dragoș, Oltenescu Anelia, Peiu Andreea, Pintoiu Ana, Pîrlog Sebastian, Pîslaru Miruna, Sartore Elena. La matematică: Antonescu David, Bădărău Diana, Bejenaru Ianis, Grebanus Amalia, Ifrim Alexandra, Norocea Dragoș, Pădurescu Diana, Pîslaru Miruna, Pogorevici Maria, Prodan Paul, Rădeanu Alexandra, Sartore Elena, Ștefan Alexandra. Felicitări elevilor din cele două clase și profesorilor lor! Ne vedem in toamnă la Colegiul Național Al.I.Cuza!”-Colegiul Național "Al. I. Cuza" Focșani

Tot  astăzi ( n.red. marți, 25 iunie 2019), între orele 14:00 și 20:00, pot fi depuse contestațiile. Profesorii evaluatori au la dispoziție 3 zile pentru soluționarea contestațiilor. Rezultatele finale de la Evaluarea Națională vor fi afișate pe 29 iunie 2019.

Cum se notează lucrările la Evaluarea Națională 2019

Fiecare lucrare de examen de la Evaluarea Națională 2019 este corectată și punctată de către doi profesori, care lucrează în săli separate, potrivit edupedu.ro. Evaluarea lucrărilor este făcută după barem, pe baza unui punctaj pe scara 1-100. Astfel, se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare, se arată în metodologie. Dacă diferența dintre notele date de cei doi profesori evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, atunci notele se trec pe lucrare cu cerneală roșie și cei doi semnează.

Nota finală este calculată de președintele comisiei de examen și reprezintă media aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori, fără rotunjire. Nota finală este trecută pe lucrare de către președintele comisiei, în prezența profesorilor evaluatori, și este înregistrată în catalogul evaluării naționale, prevede Ordinul privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019.

Dacă diferența dintre notele puse de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, atunci lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei. Nota finală este apoi calculată luând în considerare cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note/valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finalaă care se trece pe lucrare și este înregistrată în catalogul evaluării naționale. Sub nota finală semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei.

După ce sunt corectate toate lucrările de la examene, comisia din centrul zonal de evaluare calculează pentru fiecare elev media generală la evaluarea națională, ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la probe.

Reguli de urmat pentru depunerea contestațiilor la Evalurea Națională 2019

Elevii care depun contestații semnează, alături de părinți, o declarație-tip, în care se menționează că au luat la cunoștință că nota pe care o vor obține la contestație poate să le modifice nota inițială fie prin creștere, fie prin descreștere.

Notele puse după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. În cazul în care, între nota ințială și cea de după contestație diferența de notare este mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie, formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații.

Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare”, se arată în Ordinul privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019.

Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații. Nota de la contestații este definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota primită inițial. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de elev la proba respectivă.

Text informații:digi24.ro 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.