Educație

Reprezentanții instituțiilor vrâncene au prezentat proiectele pentru reducerea abandonului școlar în rândul comunitățile vulnerabile de romi

Ziarul de Vrancea
22 nov 2017 779 vizualizări

Aceștia au venit în cadrul unei vizite de studiu, în contextul finalizării proiectului „ASPIR – Acces la Servicii Publice pentru Integrarea Romilor din judeţul Vrancea”

Consiliul Județean Vrancea a primit miercuri vizita unui grup de norvegieni și islandezi, interesați de promovarea incluziunii romilor din România și de prevenirea discriminării acestei etnii. La întâlnirea care a avut loc în Sala Delegației Permanente a Consiliului Județean Vrancea au participat, în calitate de gazde, conducerea Consiliului Județean Vrancea și cea a Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Vrancea.   Vizitatorii din Norvegia și Islanda au venit în județul Vrancea în cadrul unei vizite de studiu, în contextul finalizării proiectului „ASPIR – Acces la Servicii Publice pentru Integrarea Romilor din judeţul Vrancea”, implementat de CJRAE Vrancea, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Vrancea şi Intercultural Iceland (partener din statele donatoare).   În deschiderea discuțiilor, reprezentanții CJ le-au prezentat invitaților din țările nordice câteva informații relevante despre județul nostru și despre potențialul său economic și turistic. Reprezentanții instituțiilor vrâncene le-au vorbit norvegienilor și islandezilor despre proiectele derulate de autorități în direcția reducerii abandonului școlar în rândul comunităților vulnerabile de romi, cu posibilități financiare reduse. Unul dintre aceste proiecte este „ASPIR – Acces la Servicii Publice pentru Integrarea Romilor din judeţul Vrancea”. Beneficiarii proiectului au fost persoane din mai multe localități din județul Vrancea, unde mai mult de 5% din totalul populaţiei este de etnie romă (municipiul Adjud, oraşul Mărăşeşti, comunele: Slobozia Bradului, Tâmboieşti, Chiojdeni, Homocea, Ciorăşti, Sihlea), dar și cu populaţie semnificativă de etnie romă (comunele Pufeşti, Vulturu, Bordeşti, Răcoasa, Suraia, Tulnici, Măicăneşti). ”Principalele obiective ale proiectului ASPIR au fost: stabilirea unor reţele de transfer de bune practici între autorităţile locale, şcoli, ONG-uri și comunitatea romă și desfășurarea unor training-uri și seminarii pentru dezvoltarea competenţelor şi expertizei reprezentanţilor autorităţilor locale și profesioniştilor implicaţi în domeniul incluziunii sociale, precum şi pentru dezvoltarea abilităţilor de integrare socială a 400 de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile. În cadrul acestui proiect, reprezentanții CJRAE s-au deplasat în Norvegia și Islanda, pentru un schimb de experiență cu partenerii lor”, au precizat reprezentanții CJ într-un comunicat de presă. Perioada de implementare a proiectului a fost mai 2015 - ianuarie 2017. Proiectul a fost susţinut financiar prin programul RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.