Educație

Proiectul „Focşaniul din povestea mea” a ajuns la final

Ziarul de Vrancea
12 iun 2017 1113 vizualizări

Acesta se finalizează cu lansarea Antologiei de texte „Focşaniul din povestea mea”

Biblioteca Judeţeană Vrancea va găzdui miercuri, 14 iunie, începând cu ora 17,00, festivitatea de încheiere a Proiectului „Focşaniul din povestea mea”, ocazie cu care va fi lansată Antologia „Focşaniul din povestea mea”. Această antologie cuprinde texte ale unor scriitori vrânceni, printre care Mariana Vicky Vârtosu, Nina Plopeanu, Ioan Uşurelu Culiţă, George Cornilă, Constanţa Cornilă, Teodora Fântînaru (managerul Bibliotecii Judeţene Vrancea) şi Adrian Ţiglea (P.R.-ul Bibbliotecii Judeţene). De asemenea, la această antologie au colaborat elevi ai claselor V-XII de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Focşani, precum şi Maria Grigoraş, studentă în anul I la Facultatea de Jurnalism. La începutul lunii februarie a fost lansat Proiectului „Focşaniul din povestea mea”, care a avut ca obiectiv cartografierea unor spaţii mai mult sau mai puţin cunoscute/vizibile din Focşani. „Acest proiect s-a înscris în paradigma actuală a geografiei subiective, realizând un joc între real şi imaginar, între spaţiul public şi modul personalizat în care acesta este perceput de către locuitorii oraşului. Realizatorii proiectului „Focşaniul din povestea mea” au fost elevii clasei a IX-a F de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” din Focşani, profilul stiinţe sociale, coordonaţi de către doamna profesor Ana-Maria Norocea, având drept colaborator pe doamna Ana Luiza Popescu, bibliotecar la C.N.C”, au transmis reprezentantii Bibliotecii Judetene Vrancea, instituţie parteneră în acest proiect. Între obiectivele proiectului s-au aflat redescoperirea unor situri reprezentative din oraşul nostru, consolidarea identităţii personale şi a sentimentului de apartenenţă la spaţiul geografic şi cultural, stimularea gândirii critice şi a creativităţii personale. Activităţile propuse în cadrul proiectului au cuprins ateliere de fotografie şi scriere creativă, precum şi expoziţii foto. (Z.V.)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.