Educație

Proiect educațional interjudețean la Vidra | “Unirea Principatelor, Temeiul României Mari”

Ziarul de Vrancea
28 ian 2019 994 vizualizări

Asociația Învățătorilor Vrânceni, Școala Gimnazială ”Acad. V.D. Cotea” Vidra și Primăria comunei Vidra au desfășurat pe 27 ianuarie 2019 proiectul educațional interjudețean “UNIREA PRINCIPATELOR, TEMEIUL ROMÂNIEI MARI”. Organizatorii au plecat de la premisa că Unirea Principatelor este un moment definitoriu al istoriei naționale ce a avut un impact deosebit asupra dobândirii independenței, a făuririi României Mari în anul 1918.

Parteneri în proiect au fost I.S.J. Vrancea, inspectorul școlar general transmițând salutul său participanților, unități școlare din județ, Corul parohiei Irești, Asociația Învățătorilor Teleormăneni, unități școlare din județele Alba, Arad, Bacău, Buzău, Iași, Olt, Teleorman precum și Monitorul de Vrancea, Ziarul de Vrancea, Vrancea Media.

Desfășurat în Sala sporturilor din comuna Vidra între orele 11 – 16, evenimentul a debutat cu un cuvânt de bun venit adresat participanților  din partea președintelui Asociației Învățătorilor Vrânceni, profesor pentru învățământ primar Lina Vlăsceanu care a elogiat rolul învățătorului în istoria recentă a neamului românesc.

Vicepreședintele AGIRo, profesorul dr. Gicu – Valentin Dogaru a precizat că evenimentul nu are loc întâmplător la Vidra, poarta Țării Vrancei, știut fiind faptul că Țara Vrancei a dovedit pe parcursul istoriei o dârzenie fără egal  în promovarea constantelor spiritualității românești.

Gabriela Oloeriu, inspector școlar pentru învățământul primar, directorul Școlii Gimnaziale “Acad. V. D. Cotea” Vidra, profesor pentru învățământ primar Marius Pintea, au pus accent pe faptul că învățătorii sunt cei ce au menirea de a înnobila sufletele copiilor prin vocația de care dau dovadă.

Primarul comunei Vidra, Silviu Pintilie a pus accent pe faptul că Vidra este locul hărăzit de Dumnezeu în care istoria și tradiția prezintă conotații aparte pentru istoria neamului românesc.

Profesorul Mihai Adafini, președintele Societății de Istorie, filiala Vrancea, într-un discurs impecabil a făcut referire la contextul și implicațiile Unirii Principatelor. Maniera sa de abordare a temei, ce ne aduce aminte de spiritul junimist a electrizat audiența, elevi, profesori, părinți, membrii ai administrației locale.

Programul artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale Bârsești, Școlii Gimnaziale „Al. Vlahuță” Gugești, Școlii Gimnaziale “ Acad. V.D. Cotea” Vidra, Școlii Gimnaziale Vidra, de Corul Parohiei Irești condus de un preot ce se regăsește spre a se împlini în colaboratorii săi, a fost de o ținută fără egal. Prin trăirea lor transpusă în glasuri dumnezeiești, copii au arătat că sunt purtătorii tradiției, istoriei, că reprezintă viitorul ce trebuie descoperit. Important este să fie promovați!

Expoziția cu lucrările elevilor, “Unirea Principatelor prin ochi de copil” ne – a fascinat.

“Atâta vreme cât învățătorii vor șlefui spre a înnobila sufletele copiilor, țara aceasta va avea un viitor” a spus președintele Asociației Învățătorilor Vrânceni, profesor pentru învățământ primar Lina Vlăsceanu care a mulțumit întregii echipe pentru implicarea într-o activitate în care fiecare a conștientizat rolul său în devenirea neamului rom

Fotografii preluate de pe contul de facebook: Gicu-Valentin Dogaru


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.