Educație

Două colegii naționale din Focșani vor fi școli-pilot-media, într-un program dezvoltat de Ministerul Educației și CJI

Ziarul de Vrancea
8 feb 2021 5903 vizualizări

În urma unei competiții derulate în rândul unităților de învățământ preuniversitar din țară, Colegiul Național „Al. I. Cuza” și Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani au fost selectate să funcționeze ca școli-pilot-media, începând cu semestrul al doilea al anului școlar 2020-2021,  în cadrul „Programului de educație media”, dezvoltat de Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent.

În total, la nivel național, au fost selectate 100 de unități de învățământ, iar lista completă a fost transmisă pe 5 februarie 2021 de Ministerul Educației și Cercetării.

„Programul de educație media” dezvoltat de Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent este un demers strategic prin care concepte de educație media sunt introduse în activitatea curentă a profesorilor și elevilor de liceu, în urma unui amplu proces de instruire a profesorilor. 

Conform inițiatorilor, obiectivul programului este ca în 2030 cel puțin 30% (175.000) dintre elevii de liceu să înțeleagă rolul media într-o societate democratică, să distingă faptele de dezinformare, să deconstruiască mesajele media și să interacționeze responsabil cu social media.

Mesajul transmis de reprezentanții Colegiului Național „Al. I. Cuza”:

„Semestrul al doilea începe cu vești bune. CNAIC avea din 2017 un parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism independent în programul Predau educație media. Iată că această colaborare va continua pentru că am fost selectați să funcționăm ca școală-pilot-media, în cadrul Programului de Educație Media al Ministerului Educației și Cercetării, dezvoltat în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent.

 «Programul de educație media» este un demers strategic derulat de CJI, prin care concepte de educație media sunt introduse în activitatea curentă a profesorilor și elevilor de liceu, în urma unui amplu proces de instruire a profesorilor.

 «Programul de educație media» are drept partener strategic de dezvoltare Romanian-American Foundation și beneficiază de sprijinul financiar oferit de (în perioada 2017 – 2021): Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Ambasada Statelor Unite ale Americii, Fondul pentru Inovare Civică, Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate România, IFEX (International Freedom of Expression Network), UNICEF România.”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.