Educație

Programul BIBLIOvacanţa, la final

Mihaela Vlădescu
23 aug 2017 1049 vizualizări

Peste 50 de copii au trecut zilnic pragul bibliotecii în cadrul cluburilor gratuite de vacanță.

Programul BIBLIOvacanţa desfăşurat în această vară de Biblioteca Judeţeană Vrancea se încheie. Astfel, la Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea a Bibliotecii are loc joi, 24 august, de la ora 11,00, festivitatea de închidere a celei de-a XII-a ediţii. BIBLIOvacanţa a cunoscut un succes deosebit, reuşind, prin multitudinea şi varietatea cluburilor pe care le-a oferit, să răspundă nevoii de petrecere a timpului liber a tuturor participanţilor. Pe tot parcursul vacanţei mari a elevilor, la bibliotecă s-au desfăşurat Cluburile gratuite de vacanță, unde aproximativ 50 de copii au trecut zilnic pragul bibliotecii, s-au distrat, au învățat și au socializat. Cei care au ales să-şi petreacă timpul liber în mod plăcut și creativ la bibliotecă au participat,  timp de 8 săptâmâni, la 6 cluburi  gratuite de vacanță: lectură, pictură, handmade, film, engleză și matematică distractivă. Și anul acesta partener în acest proiect a fost Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității din cadrul IPJ Vrancea, reprezentat de cms. Monica Manolache și sbcms. Crina Toader care au prezentat copiilor proiectul Vacanță în siguranță,  prin jocuri interactive, cu reguli despre siguranța rutieră, pe internet, la școală, pe stradă și acasă. Intitulat La revedere Bibliovacanța, evenimentul care va avea loc joi, 24 august, este dedicat participanţilor, voluntarilor şi colaboratorilor implicaţi dar şi părinţilor şi bunicilor. “Va fi un prilej de bucurie pentru toţi cei peste 200 de copii care au participat în această vară la cluburi, care se vor întâlni şi vor schimba păreri despre activităţile la care au participat. Aceştia au pregătit împreună cu bibliotecarii, voluntarii şi coordonatorii de cluburi activităţi diverse şi mici surprize. Mici puneri în scenă pregătite la clubul de lectură, expoziţii ale obiectelor manufacturate cu grijă la clubul de hand made, expoziţie de desene și afise, dansuri interactive la clubul de engleză şi o scurtă trecere în revistă a tuturor cunoştinţelor acumulate în această vară, înmânarea diplomelor pentru voluntari şi participanţi, vor fi principalele repere ale evenimentului” transmite bibliotecar Maria Cristina Olaru, coordonatorul Secției pentru copii și tineret a Bibliotecii Judeţene.

Program bazat pe voluntariat

Proiectul nu s-ar fi putut desfăşura fără voluntariatul unor elevi şi studenţi, precum şi a unor cadre didactice. Elevii şi studenţii voluntari sunt Pîrlog Andra Teodora, Mocanu Roxana-Paula, Cătănoiu Alexandra, Ghidiu Codrin, Paul Ungureanu, Ana Maria Lazăr,  Nica Claudia, State Andreea, Oprea Simona, Dănilă Florentina, Năstase Alexandra, Sebe Alexandra, Semaca Alexandra Mihaela,  Saghin Ovidiu, alături de bibliotecarele Olaru Maria-Cristina, Tafta Rodica, Chirilă Mariana, Pleșcan Cătălina și Roxana Făcăoaru. Cadre didactice care au colaborat în cadrul proiectului sunt  Pompilia Bărbosu (profesor limba română), Sibechi Constantina (pedagog terapeut), Marilena Şerbănuţ (trainer certificat ANC), Dumitru Laura, Dumitru Ștefan și Lăduncă Mihai (profesori artă plastică), Virginia Dorobăţ,  Oana Alexe (prof înv. preșcolar), Mirela Pârvu (profesor matematică),  cms. Monica Manolache și sbcms. Crina Toader (Inspectoratul Județean de Poliție). Festivitatea de închidere a proiectului are loc la Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.