Educație

Profesorii își completează norma didactică. Care-i situația în județul Vrancea?

Mihaela Vlădescu
1 mar 2023 2928 vizualizări
Foto:arhiva ZdV.Credit foto:edupedu.ro
Foto:arhiva ZdV.Credit foto:edupedu.ro

Mobilitatea profesorilor a început cu etapa de completare a normei didactice. Doar 68 de posturi și catedre sunt titularizabile in Vrancea, câteva sute fiind frânturi de normă didactică.

Până pe 27 februarie mai pot depune cereri, la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (ISJ), cadrele didactice aflate în situația restrângerii de activitate. De altfel, aceasta este prima etapă de mobilitate, din 2023, a personalului didactic. Cadrele care se află în această situație pot alege din lista posturilor și catedrelor disponibile, publicată de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (ISJ) zilele trecute.

După cum ne-am obișnuit în ultimii ani, cele mai multe sunt frânturi de normă. Din lista celor câteva sute de posturi și catedre publicate, numai 68 sunt titularizabile, restul fiind scoase la concurs pe o perioadă de un an.

Cele mai multe catedre titularizabile, adică au o viabilitate mai mare de patru ani, sunt la învățători - 15, la Liceul de Artă Focșani, la Școala “Ștefan cel Mare” Focșani, Școala “Oana Diana Renea” Focșani, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, dar și în mediul rural la Timboesti, Slobozia Bradului, Păulești. Și pentru educatoare sunt 5 posturi titularizabile la Tulnici, Soveja, Slobozia Bradului, Panciu și Biliești. Pentru profesorii de matematică s-au vacantat 4 catedre, la Școala Gimnazială „Principele Radu” Adjud, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani, Școala Gimnazială Cîmpineanca și Liceul de Artă Focșani. Mai sunt titularizabile câte o catedră la limba și literatura română (Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani) și limba franceză (Colegiul Unirea).

  La Liceul de Arte „Gh Tattarescu” Focșani sunt disponibile 14 catedre de muzică instrumentală (pian, vioară, violă, acordeon, flaut, clarinet și saxofon), precum și două catedre de arta actorului și una de teorie-solfegiu-dicteu.

Pentru profesorii de religie ortodoxă este vacantă o catedră la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani.

Peste 300 sunt posturile și catedrele complete, dar scoase la concurs pe o perioada de numai un an. Opt dintre acestea sunt la alimentație publică și turism, la unități de învățământ precum Colegiul Economic Focșani, Colegiul „Valeriu D. Cotea”, Colegiul „Ion Mincu”, Colegiul „Gh. Asachi” Focșani, Liceul Tehnologic Panciu. Tot 8 sunt și catedrele întregi de educație fizică și sport scoase la concurs, în localități precum Slobozia Bradului, Nereju, Măicănești, Spulber, Vintileasca, Mărășești, Balești si Cotești.

Educatoarele au peste 90 de posturi disponibile, cu viabilitate de numai un an, iar pentru învățători sunt peste 80 de posturi scoase la concurs, majoritatea în mediul rural.

În lista sutelor de posturi incomplete sunt și situații în care este scoasă la concurs câte o singură oră, la discipline precum chimie, educație muzicală, educație plastică, educație tehnologică, fizică, educație socială, geografie, informatică, istorie, limba franceză.

Lista completă a posturilor și catedrelor disponibile pentru anul școlar 2023-2024 poate fi consultată accesând site-ul

http://titularizare.edu.ro/2023/generated/files/j/index.html#VN precum și-n documentul atașat acestui articol

Soluționarea restrângerilor de activitate se va realiza în ședință de repartizare pe data de 10 martie 2023, la IȘJ Vrancea.


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.