Educație

Premiul I si o mentiune pentru elevii Colegiului Tehnic „Gh.Balș” Adjud la concursul „Gustave Eiffel”

Mihaela Vlădescu
11 mai 2018 2064 vizualizări

Elevii Colegiului Tehnic „Gh.Balș” Adjud au obținut  premiul I și o mențiune  la Concursul de limba franceză pentru liceele tehnologice „Gustave Eiffel”, ediția VI, care s-a desfășurat în data de 5 Mai 2018, la Colegiul Tehnic Buzău, după cum urmează:

PREMIUL  I 

 Măru Gabriel, clasa a XI-a,    „C”/profil electronică și automatizări

 Ivan Dimitrie, clasa a XI-a,   „ C/ profil  electronică și automatizări

 Prof. coordonatori:

 prof. ing.Apostu Tatiana

      prof.ing.Botezatu Violeta

Elevii noștri au realizat din resurse financiare proprii și au prezentat în limba franceză un „ROBOT ARDUINO”.

Mențiune  

F.E „COMPUTERS ” S.R.L ADJUD

Lazăr Andruța Ioana, clasa a X-a,    „F”/ profil Servicii

Ignat Liviu, clasa a X-a,  „F”/profil Servicii

Prof. coordonatori:

dr.ec.prof. Mihai Savin

prof.Drăghici Marian

Elevii  Colegiului Tehnic „Gh.Balș” Adjud au prezentat în limba franceză, în cadrul unei prezentări Power-Point, felul în care funcţionează FE „Computers”SRL Adjud: obiectul de activitate al firmei, cifra de afaceri, organigrama, plan de activităţi, analiza pieței, produse realizate,  etc. De asemenea elevii au pregătit  şi un stand de promovare a firmei de exerciţiu - materiale promoţionale (broşuri, catalog, rollup, produse specifice etc.) legate de activitatea firmei de exerciţiu. „Limba franceză are un rol major în găsirea unui loc de muncă.Trebuie să recunoaștem că nu este suficient pentru o persoană să vorbească decât o singură limbă străină.De exemplu, un elev care vorbește mai multe limbi va avea mai multe șanse pe piața muncii, fie în țară sa , fie pe plan internațional :a învata o altă limbă înseamnă  practic, a dobândi o bogație suplimentară și a te deschide către noi orizonturi, personale și profesionale, precizeaza Gabriela Tătărăscu, profesor de limba franceză.  „Rolul acestor premii este acela de a promova studierea limbii franceze drept limbă a afacerilor și a economiei, dar, în egală măsură, acela de a stimula interesul elevilor  pentru domenii precum servicii, mecatronică, industrie alimentară, tehnic, resurse naturale și protecția mediului etc.”, afirma dr.ec.prof.Mihai Savin. „Elevii sunt motivați să intre în competiție și să demonstreze ce și cât pot. Asta consider eu ca părinte. Și victoriile și eșecurile o ambiționează pe fata noastră . Știu că dau un ban, pentru culegeri de exemplu, sau  pentru cărți, pentru documente justificative, dar merită. Vede că facem eforturi financiare ca ea să participe la diferite concursuri și nu ne dezamăgeștë,” considera Lăcrămioara Lazar, mama elevei Andruța Ioana Lazăr.

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.