Posturile de director de şcoală, scoase la concurs
DOCUMENT ATASAT - Este vorba despre posturile care sunt ocupate de cadre didactice numite cu delegație u 36 de şcoli au directori fără concurs, două dintre ele având și adjuncții în această situație
Document atasat: Metodologie
Ministerul Educaţiei a scos la concurs posturile de director de unităţi de învăţământ care sunt ocupate în prezent de cadre didactice numite cu delegație. Concursul, asemenea celui din toamna anului trecut, va fi unul naţional, cu subiecte unice. Înscrierea va avea loc în perioada 19 iunie - 6 iulie, urmând ca proba scrisă să se desfăşoare pe data de 17 iulie 2017. Probele de evaluare a CV-ului şi interviul vor avea loc în perioada 19-31 iulie, iar rezultatele finale ale concursului vor fi afişate până cel târziu 2 august 2017. Până pe 4 august trebuie apoi validate rezultatele în consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). Metodologia de concurs a fost publicată déjà în Monitorul Oficial din 9 iunie, iar aceasta prevede atât condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească dascălii care doresc să se înscrie la concurs, cât şi documentele pe care trebuie să le conţină dosarul de înscriere. De asemenea, potrivit acesteia, probele de concurs vor fi înregistrate audio şi video. Comisia de concurs la nivel judeţean va fi formată din inspectorul şcolar general, inspectorul şcolar general adjunct sau inspectorul şcolar pentru management – preşedinte, doi inspectori şcolari şi doi directori numiţi prin concurs - membri, un inspector şcolar - secretar. Pentru fiecare probă de concurs candidaţii trebuie să obţină cel puţin 35 de puncte din cele 50 maxime pentru a promova. După fiecare probă, punctajele se afişează în aceeaşi zi, potrivit metodologiei. Detalii, în documentul ataşat acestui articol pe site-ul ZdV. Concursul pentru directorii de şcoli se desfăşoară sub forma unui concurs naţional, asemenea celui din toamna anului trecut, care a generat o adevărată revoltă a profesorilor vizavi de prevederile metodologiei.
36 de şcoli cu directori fără concurs
36 de unităţi de învăţămant vrâncene au conduceri cu delegaţie. Două dintre acestea au şi directorii adjuncţi numiţi la fel. În acestea nu au fost ocupate funcţiile de conducere în urma desfăşurării concursului din toamna anului trecut, iar din 9 ianuarie 2017 IŞJ a decis numirea de noi directori în locul celor care au fost. Cadrele didactice care au fost detaşate la începutul acestui an pe funcţiile de director sau director adjunct la şcolile care nu au avut candidaţi promovaţi la concursul din toamnă sunt: Alina Dima - director plin la Şcoala “Ion Basgan” Focşani, Florin Tudose – director plin la Şcoala Nr. 3 Focşani, care va face echipă cu învăţătoarea Dumitra Bîlcan, Nicolae Coman – director adjunct la Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” Focşani, Eugen State – director plin la Colegiul Auto, care o va avea ca adjunct pe Raluca Mohonea, Gheorghe Balcan – director al Şcolii “Angela Gheorghiu” Adjud, Gabriela Marin – director al Liceului Tehnologic Odobeşti, Elena Năstac – director al Şcolii “Mihail Armencea” Adjud, Emilia Nicoleta Costache – director adjunct al Liceului “Eremia Grigorescu” Mărăşeşti, Teodora Pîrlea – director al Liceului Tehnologic “Al. I. Cuza” Panciu, Amalia Rusu – director adjunct al Liceului Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobeşti, Daniela Trandafir – director al Clubului Sportiv Şcolar de Gimnastică Focşani.
Delegati şi în mediul rural
În mediul rural, Şcoala Slobozia Ciorăşti este condusă de Camelia Bogatu, la Şcoala Cîmpuri de Dorina Borja, la Şcoala Obrejiţa – Camelia Ciorăscu, la Şcoala Fitioneşti – Andra Elena Diaconu, la Şcoala Păuneşti – Mihaela Frangolea, la Şcoala Urecheşti – Mariela Elena Hărăbor Constantinescu, la Şcoala Jitia – Vasilica Lalu, la Şcoala Poiana Cristei – Valerica Lera, la Şcoala Milcovul – Victoria Lovin, la Şcoala Coteşti – Nicuţa Mereuţă, la Şcoala Răcoasa – Loredana Nicoleta Obreja, la Şcoala Vrancioaia – Săndica Ochean, la Şcoala Măicăneşti – Mihaela Alexandrina Pascu, la Şcoala Tănăsoaia –Gina Raicu, la Şcoala Băleşti – Adrian Spînu, la Şcoala Popeşti – Adina Doina Stoica, la Şcoala Homocea – director adjunct Iulian Tăbăcaru, la Şcoala Jariştea – Mirică Vrînceanu, iar la Şcoala Gugeşti – Rică Zaharia.
Prelungire pe funcţie pentru directorii neevaluaţi la concurs
Cu delegatie pe funcţie au fost şi cei cinci candidaţi la concursul din toamnă, dar care nu au fost evaluaţi din cauza neîntocmirii comisiilor, ca urmare a refuzului autorităţilor locale de a-şi trimite reprezentanţi. Este cazul lui Alexandru Son de la Şcoala Nr. 2 Bordeasca Veche, a lui Aurel Rîlea de la Şcoala Nereju Mic, a Simonei Păucă de la Şcoala Nereju. În această situaţie se mai află Ana Gavrilescu de la Şcoala Tîmboieşti şi Fănica David de la Şcoala Garoafa. (M.V.)
DOCUMENT ATASAT
Fisiere atasate