Educație

Poeziile unei eleve de la Școala Gimnazială Homocea i-au adus multe premii la concursurile la care a participat

Ziarul de Vrancea
9 oct 2020 5494 vizualizări
 Andreea Roxana Ivan, elevă la Școala Gimnazială Homocea
Andreea Roxana Ivan, elevă la Școala Gimnazială Homocea

Frumusete, sensibilitate, talent

Elevă la Școala Gimnazială Homocea, Andreea Roxana Ivan s-a evidențiat la școală nu numai prin rezultate foarte bune la învățătură, ci și având aproape de suflet- poezia. La nici 12 ani, Andreea are o colecție frumoasă de diplome și premii, obținute la concursurile județene și naționale de poezie.

Începând din clasa a III-a, fetița a început să scrie versuri. De atunci, talentul și imaginația ei au umplut zeci de pagini, în prezent având în jur de 80 de poezii.

„Pasiunea mea pentru poezie a început de la vârsta de 9 ani, din clasa a treia, când am compus o poezie pentru ora de limba română, titlul fiind: Primăvară, ești frumoasă! Am compus-o foarte repede! Mai apoi, au urmat altele. Doamna învățătoare le-a văzut şi m-a încurajat să scriu în continuare și să particip la concursuri de creație literară. Dumneaei i-am dedicat mai multe poezii  Poeziile mele sunt inspirate din lumea ce ne înconjoară, și când creez, gândesc direct cu rimă. Primele poezii le-a publicat doamna  în revista clasei a IV-a A, intitulată „Aripi”. Pe viitor îmi doresc extrem de mult să-mi public poeziile într-o carte… o carte a mea. Dar pentru asta știu că trebuie să mai scriu și voi scrie. Iubesc poezia și simt că mă reprezintă” , a povestit eleva Andreea Roxana Ivan.

Primul cititor al poeziilor Andreei  este chiar mama  ei, după cum ne spune Andreea, iar dna învățătoare i-a insuflat dragostea pentru lectură, a încurajat-o și a îndrumat-o să participe la concursuri de specialitate, cât și pe ceilalți colegi din clasă i-a încurajat să scrie, să se exprime prin creații literare.

Sub îndrumarea dnei profesor pentru învățământ primar Mitrofan Marieta Cristina, eleva Ivan Andreea Roxana a participat la concursuri literare județene și naționale de prestigiu, obținând mai multe premii:

Mențiune la Concursului literar pentru elevi ,,BOGDANIA”, secțiunea poezie, Focșani, ediţia I, iunie 2019:

Premiul I la Concursul național „În satul lui Nică”-secțiunea poezie , Târgu-Neamț ediția X, 22.05.2020;

Mențiune la Concursul Naţional de Poezie pentru elevi „Radu Cârneci”, Râmnicu Sărat, ediția I,august, 2020 (Creațiile premiate au apărut în antologia de poezii, lansată în cadrul concursului, intitulată „ Zbor printre cuvinte”);

Premiul al II-lea la Concursului literar pentru elevi ,,BOGDANIA”, secțiunea poezie, ediţia a II-a, iunie,2020.

La Concursul Naţional de Poezie pentru elevi „Radu Cârneci”, Râmnicu Sărat, ediția I, august, 2020, alături de eleva  Andreea Roxana Ivan, au participat și elevele Alexandra Pavel, Georgiana Denisa Petrea și Denisa Florina Bilibou care au obținut mențiune.

„Copiii dispun de un mare potențial de creativitate, iar noi, profesorii, suntem responsabili de valorificarea acestuia. Este foarte important ca elevul să se simtă încurajat, prețuit și susținut de profesor. Am încercat mereu la clasă să le stimulez creativitatea elevilor, iar acum se văd roadele muncii”, a declarat profesor învățământ primar Marieta Cristina Mitrofan.

„Ne bucurăm foarte mult de rezultatele elevilor noștri. Acestea nu arată altceva decât o împletire între seriozitatea, implicarea cadrelor didactice și dorința elevilor de a învăța, de a-și dezvolta abilitățile naturale”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Homocea, profesor Maura Iacob.

Iată una din poeziile Andreei:

Ion Creangă

 

Cel mai mare povestitor,

Iubitul nostru mărțișor,

Noi, copiii, te iubim,

Poveștile ți le îndrăgim.

 

Ne-ai creat abecedare -

Bucuria noastră mare!

Ion Creangă, îți mulțumim,

Peripețiile ți le retrăim.

 

Chiar de nu mai ești în viață,

Nouă ne-ai dat o povață,

Uniți să fim cu toții,

Prieteni în fața greutății.

Text informații + foto:Marieta Cristina Mitrofan, profesor învățământ primar la Scoala Gimnaziala Homocea 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.