Educație

Peste 100 de biblioteci partenere în Proiectul Național - Prietenie altfel… pe o sfoară

Mihaela Vlădescu
13 iun 2018 2341 vizualizări

Biblioteca Județeană Vrancea - Secția pentru copii si tineret Oana-Diana Renea s-a  înscris și anul acesta în  Proiectul național: Prietenie altfel… pe o sfoarăediția a VI-a. Proiectul este inițiat de CENTRUL DE EXCELENȚĂ PENTRU COPII - Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene ”George Barițiu” din Brașov. Coordonatorul acestui amplu proiect este de Melania Luana Butnariu care a reușit anul acesta să peste 100 de biblioteci partenere. Biblioteca Județeană Vrancea participă la acest proiect educativ de anvergură în care sunt implicați preșcolari și elevi ai claselor primare din 28 județeAlba, Arad, Argeș, Bihor, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov,  Caraș-Severin, Călărași,  Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Ialomița, Iași, Neamț, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

Proiectul constă în activități ce pornesc, anul acesta, de la poveștile Fraților Grimm lecturate de bibliotecari, desenarea sau colorarea unor fișe inspirate de  aceste povești, trimiterea acestor lucrări în județele partenere în acest an și organizarea unei expoziții cu lucrările primite din întreaga țară.  La activitățile derulate în mai și iunie, atât în bibliotecă cât și în grădinițele din Focșani, au participat la acest proiect și au cunoscut basmele și personajele nemuritoare  ale Fraților Grimm,  peste 100 de preșcolari de la Grădinița cu PP nr. 15 și Grădinița cu PP nr. 16 din Focșani. Desenele originale și fișele de colorat,  inspirate din lumea poveștilor Fraților Grimm, au plecat spre bibliotecile partenere din țară, unde vor forma la rândul lor expoziții. La nivel național, prin acest proiect copii din întreaga țară, au ascultat în lectura bibliotecarilor povești și au participat la aceste activități tematice ce deschid orizontul copiilor către lectură și pun în valoare imaginația și creativitatea copiilor și  a bibliotecarilor deopotrivă”, transmite Maria Cristina Olaru, coordonatorul Secției pentru copii și tineret.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.