Educație

Olimpicul multimedaliat de la Pedagogic Focșani: „Am participat la olimpiada de TIC ca să nu rămân corigent pentru că am spart site-ul liceului”

Ziarul de Vrancea
17 iul 2020 11269 vizualizări
Olimpicul multimedaliat de la Colegiul Național Pedagogic Focșani, Andrei Dragoș Pătrașcu le-a povestiti jurnaliștilor de la hotnews.ro că prima participare la olimpiada de TIC (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor - materie predată în ciclul liceal) a fost pedeapsa sa pentru că în clasa a IX-a a spart site-ul liceului și și-a trecut numele în locul directorului.Foto:hotnews.ro
Olimpicul multimedaliat de la Colegiul Național Pedagogic Focșani, Andrei Dragoș Pătrașcu le-a povestiti jurnaliștilor de la hotnews.ro că prima participare la olimpiada de TIC (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor - materie predată în ciclul liceal) a fost pedeapsa sa pentru că în clasa a IX-a a spart site-ul liceului și și-a trecut numele în locul directorului.Foto:hotnews.ro

Sunt utile sau relevante olimpiadele școlare? Te ajută în viață mai departe? De ce ai alege să participi la acest tip de competiție? Foști elevi olimpici din Focșani, Buzău, Tg. Jiu și București și-au împărtășit pentru hotnews.ro experiențele de la olimpiade. Ca să nu rămână corigenți sau ca să lupte împotriva discriminării sunt doar câteva dintre motivele care i-au determinat să participe. Unii au rămas cu experiențe memorabile și care i-au călăuzit spre alegerea facultății, alții au rămas cu un gust amar. Tot ei povestesc cum au fost primiți acasă de părinți și profesori și cât de implicate au fost de fapt autoritățile în premierea tinerilor olimpici.

Cât de utile sunt de fapt olimpiadele? Mai au vreo relevanță în viața elevilor de azi? Te ajută cu ceva mai departe în educație sau în carieră? La întrebările astea am încercat să găsim un răspuns discutând cu câțiva foști olimpici, studenți sau absolvenți acum.Printre olimpicii care și-au și-au împărtășit pentru hotnews.ro experiențele de la olimpiade se regăsește și olimpicul multimedaliat de la Colegiul Național Pedagogic Focșani, Andrei Dragoș Pătrașcu.Citiți în continuare povestea lui. 

Andrei Dragoș Pătrașcu are 18 ani și este proaspăt absolvent al profilului filologic la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani. Participarea la olimpiada de TIC (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor - materie predată în ciclul liceal) a fost pedeapsa sa pentru că în clasa a IX-a a spart site-ul liceului și și-a trecut numele în locul directorului. El lucrase și în trecut în domeniul securității cibernetice pentru o instituție publică, iar fapta care i-a adus pedeapsa fusese doar o glumă. Totuși, i-a atras supărarea profesorului de TIC care crease site-ul.

„Ca să nu mă lase corigent, m-a trimis la olimpiadă”, povestește amuzat Andrei.

A participat trei ani consecutiv și a ajuns până la faza națională, unde a obținut medaliile de aur, argint și bronz.

„O dată am luat locul II, la diferență de un punct de primul, pentru că am uitat să pun o virgulă undeva”, își amintește Andrei.

Era cât pe-aci să piardă primul loc la faza județeană din cauza unei erori făcute de profesorii corectori

„Totul a început când am luat locul II la județeană. Mă așteptam să iau locul I, așa că am depus contestație. S-a dovedit că profesorii corectori nu știau să deblocheze o formă pe care o creasem acolo. Mi-au dat locul II pentru că nu înțelegeau ce făcusem. I-am explicat unei profesoare și ulterior am ieșit pe locul I. Am fost destul de fericit, niciodată nu m-au impresionat lucrurile de genul acesta”, își amintește proaspătul absolvent.

Andrei crede că olimpiadele sunt utile pentru că te ajută să-ți gestionezi timpul și emoțiile.

Te-a influențat în carieră participarea la olimpiadă?

„Prima mea formă de antreprenoriat a fost înainte de olimpiada de TIC. Aveam 10 ani și vindeam servere de jocuri. Olimpiada a venit în completarea pasiunii”, povestește Andrei.

În octombrie 2019 și-a înființat propria companie și în ultimul an de liceu s-a împărțit între învățat pentru bacalaureat, muncă și pasiunea pentru marketing și relații publice. „Îmi place să încerc cât mai multe activități. Am practicat tenis de câmp timp de 10 ani și arte marțiale 2 ani”, spune el.

Cum a fost primit acasă după olimpiadă și cum s-a implicat primăria în premiere

Andrei Pătrașcu își amintește că mama sa a fost foarte dezamăgită după ce a auzit că a spart site-ul liceului. „Se aliase cu profesorul de TIC ca să mă oblige să merg la olimpiadă”, povestește el râzând. Totuși, l-a așteptat acasă cu o masă specială, unde a chemat cele mai apropiate rude.

După rezultatul de la olimpiadă și primăria l-a recompensat cu 180 de lei. „Copiii de clasa a II-a primeau sume mult mai mari pentru că au rostit două fraze în franceză la un concurs, în timp ce pentru olimpiada de TIC este foarte multă muncă”, adaugă el indignat.

Text informații+ foto:hotnews.ro

Reamintim că în urmă cu trei luni Ziarul de Vrancea a publicat despre Andrei Dragoș Pătrașcu articolul:Un olimpic de la Colegiul Național Pedagogic Focșani a dezvoltat o platformă online pentru producătorii locali din România

Citiți și:Galerie foto | Andrei Dragoș Pătrașcu, olimpic multiplu medaliat cu aur! El învață la Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.