Educație

Oaspeţi de peste hotare la Colegiul Economic ,,Mihail Kogălniceanu”

Ziarul de Vrancea
7 mar 2018 4160 vizualizări

40 de elevi şi de cadre didactice  din patru ţări europene se află la Focşani unde se desfăşoară prim activitate din cadrul proiectului Erasmus+ How sustainable is my school

Zilele acestea, Colegiul Economic ,,Mihail Kogălniceanu” din Focşani este gazda a 40 de elevi şi de cadre didactice din patru licee de prestigiu din Europa: Franţa, Italia, Germania şi Polonia. Marţi, 6 martie 2018, a avut loc, într-un cadru festiv, la sediul Inspectoratului Şcolar Vrancea, conferinţa de deschidere a proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ How sustainable is my school, în cadrul căreia au fost făcute cunoscute obiectivele proiectului, planul de activităţi, au fost prezentate ţările şi şcolile participante. Evenimentul este unul aparte în  comunitatea locală, fapt  dovedit de însăşi prezenţa  reprezentanţilor autorităţilor locale, care au dat curs invitaţiei de a fi prezenti la acest eveniment, şi de al căror sprijin Colegiul Economic a beneficiat pentru buna desfăşurare a activităţilor care vor avea loc în săptămâna 5-11 martie 2018, la Focşani: Cristi-Valentin Misăilă -  primarul al municipiului Focsani, Cristian Dănuţ - vicepreşedinte  al  Consiliului Judeţean Vrancea, Lauriana Ailincuţei - consiler local, Marcela Ghiuţă - preşedinte al Asociaţiei Renato.  Alături de echipa de profesori coordonatori s-au aflat inspectorul general al ISJ, prof. Dorin Cristea, adjuntul ISJ, prof.  Aurel Şelaru şi inspectorul de limba şi literatura română Teodora Bentz.  După cum s-a anunţat în prealabil, activităţile care vizează obiectivele proiectului vor fi urmate de altele mai relaxante, în care oaspeţii să se bucure de ospitalitatea românilor. Astfel, Ansamblul Profesionit Ţara Vrancei, prin amabilitatea directorului Maria Murgogi, a organizat un program artistic special pentru oaspeţii de peste hotare, activitate care a stat sub semnul mărţişorului şi al primăverii.  Sala Balada a devenit neîncăpătoare pentru elevii şi profesorii de la Colegiul Economic ,, Mihail Kogălniceanu”, de la Colegiul ,,Edmond Nicolau” şi de la Şcoala Gimnazială ,,Neculai Jechianu” de la Vrîncioaia, care au venit, cu mic, cu mare, îmbăcaţi în costum tradiţional. După o călătorie virtuală în Vrancea, ţinut de legendă, dasatorii şi interpreţii de la Ţara Vrancei şi de la Colegiul Economic ne-au promovat tradiţiile şi obiceiurile care ne fac mândri că suntem români, în speranţa că invitaţii vor deveni ambasadori peste hotare şi datorită lor ne vom face recunoscuţi şi vizibili în celelalte ţări ale Uniunii Europene. Programul a luat sfârşit cu o horă a prieteniei, unde toţi participanţii, îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti, şi-au dat mâna şi au cântat cunoscuta melodie ,,La Focşani”.

Proiect local despre Cât de sustenabilă este şcoala mea

Pentru a justifica buna colaborare cu autorităţile locale, paralel cu proiectul european Erasmus, Colegiul Economic a iniţiat un proiect judeţean, Cât de sustenabilă este şcoala mea, care se desfăşoară pe parcursul a două luni, martie şi aprilie, în cadrul căruia se vor desfăşura o serie de activităţi conforme calendarului Eco. Parteneri în proiect sunt Consiliul Local Focşani, Consiliul Judeţean Vrancea, Inspectoratul Şcolar Vrancea,  Asociaţia Renato, Şcoala Gimnazială ,,Duiliu Zamfirescu” din Focşani, Şcoala Gimnazială ,,Neculai Jechianu” din Vrîncioaia şi Colegiul Tehnic ,,Edmund Nicolau” din Focşani. ,,Activităţile planificate pe parcursul acestei săptămâni sunt legate transdisciplinar, bazate pe curriculum şi sunt concepute astfel încât elevii să-şi dezvolte abilităţile de comunicare atunci când lucrează împreună, să adreseze sau să răspundă la întrebări atunci când intră în contact cu partenerii europeni, să-şi exprime şi să-şi susţină opiniile cu argumente, să-şi  compare propriile lor experienţe de viaţă cu ale celorlaţi. Vor fi organizate workshop-uri la şcoală, vizite culturale, vizite de studiu, întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale, activităţi colaborative, schimburi de bune practici, asistenţe la ore. Elevii vor avea ocazia să dicute despre identitate şi alteritate, despre toleranţă şi nondiscriminare, despre cultură,  tradiţie şi civilizaţie, a transmis coordonatorul proiectului, prof. Marilena Găucan. (Z.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.