Educație

„Oameni şi poveşti de viaţă” | Proiect educaţional derulat la Şcoala Gimnazială Păuneşti - Vineri, 20 septembrie 2019, debutul

Ziarul de Vrancea
20 sep 2019 2648 vizualizări
 Lucian Bârlă, un păuneştean trecut prin diferite experienţe de viaţă, primul invitat al întâlnirilor din cadrului proiectului educațional, „Oameni şi poveşti de viaţă” derulat la Școala Gimnazială Păunești
Lucian Bârlă, un păuneştean trecut prin diferite experienţe de viaţă, primul invitat al întâlnirilor din cadrului proiectului educațional, „Oameni şi poveşti de viaţă” derulat la Școala Gimnazială Păunești

Deschiderea proiectului va avea loc vineri 20 septembrie 2019 de la orele 10.00 când va fi invitat d-l Lucian Bîrlă, un păuneştean trecut prin diferite experienţe de viaţă. Fiu de învăţător la Păuneşti (fost prizonier de război în URSS), subinginer mecanic la Iaşi aproape două decenii, manager de proiecte în Kuweit alţi 20 de ani, d-l Bîrlă are o pasiune care i-a adus prieteni de pe alte meridiane şi experienţe de neuitat: cicloturismul. De ani buni cutreieră Europa pe biccletă purtând alături drapelul României şi, în ultimele excursii, simbolul comunei Păuneşti pe care n-a uitat-o şi în care revine cu drag.

„Oameni şi poveşti de viaţă”.Astfel se intitulează proiectul educaţional care va fi iniţiat din acest an la Şcoala Gimnazială Păuneşti. Concret, lunar vor fi invitaţi oameni care au făcut lucruri deosebite în viaţa lor, care au vizitat locuri interesante, care au lucrat şi au trăit în alte spaţii culturale ale lumii. Elevii de la şcoală au nevoie de modele şi nu întotdeauna ştiu de unde să le ia. Şcoala oferă prilejul unor întâlniri de suflet unde să se discute civilizat, deschis, unde elevii să pună întrebări şi să afle lucruri folositoare din experienţa altor persoane.

Seria de întâlniri va debuta vineri, 20 septembrie 2019, de la orele 10.00 când va fi invitat d-l Lucian Bîrlă, un păuneştean trecut prin diferite experienţe de viaţă. Fiu de învăţător la Păuneşti (fost prizonier de război în URSS), subinginer mecanic la Iaşi aproape două decenii, manager de proiecte în Kuweit alţi 20 de ani, d-l Bîrlă are o pasiune care i-a adus prieteni de pe alte meridiane şi experienţe de neuitat: cicloturismul. De ani buni cutreieră Europa pe biccletă purtând alături drapelul României şi, în ultimele excursii, simbolul comunei Păuneşti pe care n-a uitat-o şi în care revine cu drag. Deşi de o mare modestie, a acceptat cu drag invitatia şcolii din comuna natală pentru a se întâlni cu elevii şi a discuta ca un prieten mai mare. Îi mulţumim şi îl aşteptăm cu drag de fiecare dată şi sperăm să se dezvolte şi mai mult dragostea pentru acest vehicul minunat, bicicleta care, fără a fi de domeniul trecutului, pare să reprezinte, tot mai mult, viitorul transporturilor pe distanţe scurte şi nu numai. Cu atât mai mult cu cât Păuneştii au locuri atât de frumoase care aşteaptă să fie descoperite de turişti şi cicloturişti civilizaţi şi responsabili pentru mediul înconjurător.

Text informații + foto:Scoala Gimnaziala Paunesti - Vrancea

Citiți și:Inginerul Lucian Bîrlă, originar din Păunești, colindă Europa pe bicicletă, promovându-și rădăcinile vrâncene!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.