Educație

Micii nărujeni l-au omagiat pe Ion Creangă

Ziarul de Vrancea
1 mar 2018 2816 vizualizări

1 Martie nu este numai ziua în care românii sărbătoresc Mărţişorul sau începutul primăverii, ci şi o zi cu o semnificaţie importantă în literatura română. Asta pentru că pe 1 martie 1837 se năştea la Humuleşti Ion Creangă, considerat unul dintre cei mai mari scriitori români. Astfel, pe 1 martie 2018 sărbătorim 181 de ani de la naşterea autorului ''Amintirilor din copilărie''. Elevii clasei a III-a ai Școlii Gimnaziale „B. Șt. Delavrancea” Năruja, coordonați de învățătoarea lor, Emilia Dumitru, l-au aniversat pe scriitorul Ion Creangă la Biblioteca Publică Năruja. Îndrăgitul povestitor este recunoscut datorită măiestriei basmelor, poveştilor şi povestirilor sale, dar mai ales datorită operei sale autobiografice „Amintiri din copilărie”, atât de citită şi cunoscută de toţi românii. După o temeinică documentare, elevii au realizat o expoziție de desene inspirate din opera lui Creangă. Unii dintre ei au făcut chiar mai multe desene, deoarece nu s-au putut hotărî ce povestire le-a plăcut mai mult! Talentul lor poate fi apreciat de toți doritorii, întrucât desenele vor mai rămâne la bibliotecă. În Centrul de Internet al bibliotecii, la căldură, afară termometrele arătând minus 18 grade Celsius, copiii au vizionat un film documentar despre opera scriitorului, urmat de amuzanta pățanie a lui Nică, „La scăldat”. Au citit fragmente din cărțile împrumutate de la bibliotecă, au discutat pe marginea textelor. Toți au fost de acord că e de preferat să își asculte părinții, să fie harnici, să nu poftească la bunurile altuia și să învețe carte. Micuții cititori au avut ocazia să răsfoiască și alte opere de-ale scriitorului, rânduite la bibliotecă într-o expoziție de carte intitulată „ Creangă – mărțișorul poporului român”. Țigănașu Luciana a pregătit și un referat despre viața lui Creangă, pe care l-a lăsat la expoziția bibliotecii. La finalul activității elevii au primit diplome și dulciuri. "Activitatea este una de îmbogăţire a cunoştinţelor privitoare la marii povestitori români și face parte din suita de activități pe care școala și biblioteca din Năruja le desfășoară în acest an al centenarului, sub sigla „AVEM O ȚARĂ – ROMÂNIA 100”, după cum se arată pe pagina de socializare a Bibliotecii Năruja. (Z.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.