Educație

“Mama” Educației financiare la Focșani: Educația financiară să fie predată asemeni limbii române și matematicii

Mihaela Vlădescu
28 ian 2018 3048 vizualizări

Ligia Georgescu-Goloşoiu și-a exprimat dorința ca Educația financiară să fie predată în școală de la grădiniță la facultate, că o disciplină continuă

Inspectoratul Școlar Judeţean, în colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie şi cu My Koolio SRL, a organizat sâmbătă în sala de festivități a Colegiului Unirea, Conferinţa Judeţeană ,,Resurse educaţionale moderne şi integrarea lor în activitatea didactică”. Aceasta a fost dedicată cadrelor didactice din învăţământul primar, având rolul de a dezvolta, în rândul cadrelor didactice, dorinţa de a inova şi de a performa, după cum a transmis inspectorul şcolar pentru învăţământ primar, prof. Gabriela Oloeriu.

Invitaţi au fost Ligia Georgescu-Goloşoiu - preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Performanţei în Educaţie (APPE) și consilier BNR şi Romeo Ioan - coordonator Platforma de Învățare online MyKoolio. Aceștia au prezentat aspecte legate de crearea unei culturi financiare de la vârste cât mai mici, respectiv facilitarea conţinuturilor de limba română şi matematică prin utilizarea unei platforme online.

Atât ,,Educaţia financiară” cât şi ,,Platforma de Învățare On-line MyKoolio” au avizul M.E.N în vederea utilizării la clasă (OMEN 3022/08.01.2018). Ligia Georgescu-Goloşoiu a vorbit despre istoricul introducerii educației financiare în școală, în anul școlar 2013-2014 la clasa a IV-a, iar din 2014 – 2015 s-a coborât nivelul la clasa pregătitoare.

Din anul 2015 s-a coborât la nivelul grădinițelor, iar anul acesta școlar dezvoltăm un proiect pilot pe 700 de copii la gimnaziu. Practic îmi doresc ca Educația financiară să ajungă să fie predată de la grădiniță până la facultate, că o disciplină continuă, așa cum se predau română, matematică, istoria, geografia”, a precizat la Focșani “mama” Educației financiare din școli, Ligia Georgescu-Goloşoiu. Potrivit acesteia, în prezent peste 250 mii copii din toată țară învață despre Educația financiară, ce este predată fie ca disciplină opțională, fie interdisciplinar.

Parteneriat cu școlile pentru folosirea singurei platforme online avizată MEN

Romeo Ioan, coordonatorul Platforma de Învățare online MyKoolio, a vorbit despre ideea care a stat la baza creării platformei, pornită de la dificultățile pe care le întâmpina fiica sa în rezolvarea temelor și avantajele pe care le aduce platforma propusă pentru elevi. Acesta dorește un parteneriat cu unitățile de învățământ pentru folosirea platformei, ce se realizează contracost, la un preț situat între 9 și 15 lei/elev pe semestru, în funcție de numărul de elevi din școală. 

Manualele erau destul de greoi realizate și dacă eu am o problemă în a găsi ceea ce este important într-un manual atunci fetița mea în mod sigur are o problema. Și am zis că ar fi mai bine să caut pe net  și să găsesc materiale mai ușor de digerat pentru un copil. În acel moment au început problemele și mai mari pentru că informațiile pot fi accesate pe net, dar nimeni nu garantează pentru ele. În acel moment am gândit să fac ceva digital dar și să garantez pentru acest conținut. Am convins profesori renumiți care să mă ajute să realizez această platforma și iată rezultatul. Conceptul este realizat astfel că respectă programa școlară. După fiecare lecție teoretică urmează un set de lecții rezolvate și două seturi de probleme propuse. Mai sunt exerciții la final de capitol și concursuri online. Sunt deja înscriși peste 700 de profesori din toată țară și peste 15 mii de elevi. Platforma este singură avizată de MEN ca și auxiliar didactic, a spus Romeo Ioan.

Acesta a vorbit și despre alte avantaje pe care le oferă platforma, iar profesoara pentru învățământ primar Geanina Ifrim de la Școala “Anghel Saligny” Focsani  și-a introdus colegele prezente la conferință în atmosfera de poveste creată de platforma propusă pentru lucrul cu elevii.

Conferința a fost minuțios pregătită, având în vedere implicațiile educaționale. Au avut loc dezbateri, propuneri și am constatat un real interes pentru oportunitățile pe care le oferă aceste resurse didactice. Mulțumesc colegilor mei, invitațiilor și conducerii Inspectoratului Școlar Județean pentru susținere și pentru aprecierile care onorează, dar și obligă”, ne-a declarat la final inspectorul şcolar pentru învăţământ primar, prof. Gabriela Oloeriu. (M.V.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.