Educație

Liceenii de la Edmond Nicolau, implicați în campania „Hai pe NET 2018!”

Ziarul de Vrancea
19 mar 2018 990 vizualizări

Liceenii de la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau Focșani” participă la a treia  ediție e Campaniei ”Hai pe NET, 2018! - Cu toții suntem ”digitali”. Proiectul vine în întâmpinarea nevoilor elevilor de integrabilitate digitală în acord cu bunelor practici de securitate cibernetică.

Campania „Hai pe NET 2018!” face parte din proiectul pan-european de incluziune digitală ”ALL DIGITAL Week 2018”, în care accesul la internet arată nevoia de îmbunătățiri și adaptare la era tehnologiei. Având în vedere că 44% dintre cetățenii europeni nu au competențe digitale de bază, 37% din forța de muncă nu este pregătită pentru joburi digitale, 14% dintre cetățenii europeni n-au folosit vreodată internetul, 49% dintre cetățeni n-au folosit vreodată un site care să verifice veridicitatea unor fapte sau știri și pentru că 72% dintre cetățenii Europei cred că munca lor va fi înlocuită de roboți, cu atât mai mult s-a creat necesitatea derulării acestui proiect. Partener al campaniei încă din 2015, Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” Focșani continuă și anul acesta cu activități, precum ”Competențe digitale? No problem!”, ”Cursuri online de perfecționare pentru e-facilitatori”, ”Securitate cibernetică prin CISCO NetAcad”. ”Elevii claselor IX-XII, participanți la proiect vor avea posibilitatea de a-și testa competețele cross-curriculare TIC. De asemenea, se va dezbate problematica siguranței pe internet, respectiv alegerea cu atenție a unei parole, securizarea accesului la wi fi, protecția datelor pe perioada călătoriilor, platformele sociale. Consider că proiectul vine în întâmpinarea nevoilor elevilor de integrabilitate digitală în acord cu bunelor practici de securitate cibernetică”, ne-a transmis prof. coordonator, Mihaela Enache.

În săptămâna 19-25 martie 2018, campania dorește să trimită un mesaj puternic cetățenilor europeni că ar trebui să ia măsuri active pentru a înțelege și a beneficia de transformarea digitală, prin învățarea noilor cunoștințe media și a competențelor digitale și prin dezvoltarea unei mentalități adaptive.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.