Educație

Legenda Soarelui - compunere realizată de Corina Banu, elevă în clasa a VII-a la Școala „Regina Maria” din Vintileasca

Ziarul de Vrancea
22 iun 2020 4182 vizualizări
Foto:arhiva ZdV credit foto:Univers de copil
Foto:arhiva ZdV credit foto:Univers de copil

Demult, Soarele nu exista, iar oamenii trăiau în întuneric. Însă întunericul nu se afla doar in jurul lor, ci și în sufletul lor. Nimeni nu era prieten cu nimeni, nimeni nu oferea ajutorul nimănui, indiferent de cât de mult avea cineva nevoie. Asta ar fi dus la sfârșitul lumii dacă nu s-ar fi întâmplat ce urmează să vă povestesc.

Într-un sat întunecat și trist ca toate satele de pe Pământ, locuia și un fecior pe nume Filip. Filip era foarte diferit de locuitorii satului și, probabil, diferit de locuitorii Pământului la vremea aceea. Era, culmea, un copil plin de viață, cu gândul la un viitor strălucit, că nu voia ca viața să-i fie în zadar. Acesta a decis să plece în căutarea luminii care ar fi salvat acel sat și întreaga omenire.                                                                                               

După un timp de mers, Filip a auzit un strigăt de copil care părea să vină de undeva de prin apropiere. S-a pus în genunchi întinzând mâna ca să-și dea seama ce era sau cine era lângă el. A realizat că se afla la o distanta de o palmă de un lac. Strigătul s-a auzit din nou însă acum a fost unul de ajutor.Feciorul a sărit în apă fără să mai stea pe gânduri, în căutarea copilului. În câteva secunde l-a găsit, l-a luat în brațe și l-a scos la mal.

Filip avea impresia că putea distinge puțin fața copilului  încă terifiat. Apoi s-a uitat pe cer. Nu... Nu se putea! Totuși... Da! O luminiță licărea jucăuș pe cerul veșnic înnegurat. În cele din urmă și-a dat seama: pentru fiecare faptă omenească bună, o stea se năștea pe cer.

Copilul salvat de Filip a văzut luminița de pe cer. Să împărtășească bucuria unui bine primit în dar,  s-a dus acasă, a luat o bucata de pâine pe care a găsit-o cu chiu cu vai prin dulap și a dat-o unui sărac care cerea de mâncare. Încă o faptă bună a fost făcută, așa că a mai apărut încă o luminiță care s-a „îmbrațișat”cu prima și au rămas așa, nedespărțite. Și sufletele oamenilor au început să „strălucească”, văzând că speranța dă năvală peste ele. Lumea a devenit mai buna, mai grijulie, mai frumoasă.

Faptă bună cu faptă bună, luminiță cu luminiță, s-a format  un glob uriaș de lumină pe care strămoșii nostri l-au numit Soare. Căldura din sufletele oamenilor a ajuns până la el. Soarele a sorbit-o cu lăcomie și dăruiește de veacuri tuturor lumină și căldură născute din Binele săvârșit de oameni pe Pământ.

Compunerea Legenda Soarelui realizată de Corina Banu ne-a fost transmisă de Stana Georgescu Apostu, profesor de limba română la Școala ”Regina Maria”Vintileasca cu mențiunea că a fost scrisă de ”Ziua Solstițiului de vară” denumită și ”Ziua Soarelui​”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.