Educație

La Vînători a avut loc ieri, 11 iunie 2017, Festivalul concurs județean de dansuri populare pentru elevi “Hai la horă, măi copii!

Didina CRĂCIUN
11 iun 2017 4222 vizualizări

Duminică, 11 Iunie 2017, s-a desfăşurat în comuna Vînători, a doua ediţie a Festivalului concurs de dansuri populare intitulat ”Hai la horă, măi copii”!


La acest festival au participat ansambluri folclorice formate din elevi cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, din judeţele Vrancea şi Brăila. Evenimentul a fost  organizat de Școala Gimnazială Vînători, cu sprijinul Primăriei Vînători, iar locaţia a fost una primitoare şi anume “Stone Park”. Coordonarea acestei acţiuni a revenit doamnelor profesoare Stoian Elena Lăcrămioara, Beldiman Mihaela și Ciutacu Alina.

Spectatorii s-au putut bucura de prestaţia ansamblurilor folclorice de dansuri populare, dar şi de prezenţa invitaţilor de la acest eveniment:  cunoscuta interpretă de  muzică populară Ionica Stan, originară din Răduleşti – Vînători, Ansamblul folcloric Buciumașii din Spulber, Diana Vaida şi Emilia Barbu, două adolescente talentate, din Vînători, mari promisiuni ale cântecului popular.

 

 

Premiile au fost înmânate de d-nul director al Şcolii Gimnaziale Vînători, profesor Seceleanu Andrei Cosmin şi de d-nul primar al Comunei Vînători, d-nul Ionel Lupu.

Trofeul Festivalului “Hai la horă, măi copii!” a ajuns la Ansamblul Rapsodia Vultureană din comuna Vulturu, Vrancea, care a cucerit atât juriul cât şi publicul.

Premiul Special al Juriului a fost acordat Ansamblului Folcloric Plai Vrâncean, din comuna Vînători, Jud. Vrancea.

 

 


Premiul de popularitate a fost oferit Ansamblului Folcloric Buciumaşii din com. Spulber, jud. Vrancea.

Premiul I a revenit Ansamblului Păltinaşii din comuna Paltin, jud. Vrancea.

Premiul II a fost câştigat de Ansamblul folcloric Spicul Junior din Brăila.

Premiul III a fost oferit Ansamblului Chindia, din comuna Jitia, jud. Vrancea.

 

 

 

 

 

Organizatorii au planuri mari cu acest Festival şi au promis schimbări majore pentru următoarea ediţie, dorind să promoveze dansurile autentice şi portul popular românesc din mai multe regiuni ale ţării. ( Didina Crăciun )

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.