Educație

Inspectoratul Școlar Județean Vrancea oferă amănunte despre proiectele pe care le are în derulare

Ziarul de Vrancea
15 ian 2022 1421 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă Inspectoratul Școlar Județean(IȘJ) Vrancea oferă amănunte publice despre proiectele pe care le are în derulare, ce obiective vizează acestea și cine sunt beneficiarii lor.Citiți textul integral al comunicatului de presă făcut publice de IȘJ Vrancea pe acest subiect.

Inspectoratul Școlar Județean Vrancea derulează, în calitate de partener, proiectul „Vino la școală! Schimbă-ți destinul!”, având ca obiectiv general dezvoltarea și implementarea unor servicii care vizează creșterea gradului de incluziune socială a elevilor aflați în situații de risc din județul Vrancea, prin promovarea educației incluzive.

Proiectul are ca beneficiari direcți 273 de elevi din Școala Gimnazială Vizantea Răzășească, Școala Gimnazială Chiojdeni, Școala Gimnazială Jitia și Școala Gimnazială „Regina Maria” Vintileasca. Proiectul este finanțat din granturile SEE și norvegiene.

În cadrul proiectului, elevii beneficiază de activități de tip „Școală după școală”, beneficiază de activități de consiliere și orientare școlară, primesc câte o masă caldă/zi, iar la finalul proiectului vor primi câte un pachet cu îmbrăcăminte și încălțăminte.

Cadrele didactice din cele patru școli beneficiază de două cursuri de formare: „Prevenirea abandonului școlar” și „Educația incluzivă”.

Cel de-al doilea proiect aflat în derulare este „Educația, calea spre viitor”, fiind un proiect POCU pe axa prioritară nr. 6: „Educație și competențe”.

Proiectul este derulat de către Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună în parteneriat  cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Inspectoratul Școlar Județean Mureș și oferă copiilor, tinerilor și adulților care au abandonat cursurile învățământului primar sau secundar inferior înainte de finalizarea acestuia o nouă șansă de reintegrare în sistemul educațional și posibilitatea dobândirii calificărilor necesare pentru ocuparea unui post pe piața muncii.

Activitățile din cadrul proiectului sunt de tip „A două șansă” și se adresează unui grup-țintă format din 192 de elevi care desfășoară cursuri la Școala Gimnazială Slobozia Bradului, Școala Gimnazială Tîmboești, Școala Gimnazială Vîrteșcoiu și Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focșani.        

Proiectul „Educația, calea spre viitor” se desfășoară în perioada 8 ianuarie 2021 - 31 decembrie 2023. Valoarea totală a acestuia este de 9.524.557,36 lei, valoarea cofinanțării UE fiind de 8.095.873,78 lei.

Inspectoratul Școlar Județean Vrancea evidențiază că aceste două proiecte reprezintă o oportunitate pentru personalul din învățământul preuniversitar al județului Vrancea de a-și îmbunătăți competențele în vederea promovării unor servicii educaționale de calitate, intensive și structurate, axate pe nevoile elevilor și ale unei școli de tip incluziv. Activitățile derulate își propun să influențeze creșterea calității nivelului educațional, să reducă șomajul și inegalitățile sociale și să sporească numărul elevilor care frecventează școala, descurajând astfel abandonul școlar și părăsirea timpurie a școlii.

Inspector școlar general,

prof. Gabriela Daniela Marchitan

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.