Educație

Începe Festivalul Şanselor Tale - Săptămâna Educaţiei Permanente în România, ediţia a XVIII-a

Mihaela Vlădescu
26 oct 2017 1657 vizualizări

Începând din anul 2000, în România, se organizează Săptămâna Educaţiei Permanente + Festivalul Şanselor Tale, un proiect iniţiat în anul 2000  de Asociaţia Universităţilor Populare Germane – Proiect România, dar continuarea acestui generos proiect se datorează implicării consecvente a Asociaţiei EUROED Bucureşti.

Prin demersurile susţinute ale Asociaţiei EUROED, devenit ulterior promotor la nivel naţional, evenimentul a devenit brand prin decizia nr. 244136 emisă de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) şi a fost înregistrată cu nr. 1045939/19/09/2007. Scopul acestui proiect este promovarea și implementarea conceptului de „învăţare pe tot parcursul vieţii”, printr-un parteneriat activ între toţi furnizorii de educaţie, promovând atât educaţia formală, cât şi pe cea non-formală. Din anul 2006, Ateneul Popular “Mr.Gh.Pastia” Focsani a fost desemnat coordonator zonal al festivalului. Iar partenerii săi consecvenţi în organizarea şi desfăşurarea an de an a festivalului sunt mai multe unităţi de învăţământ din judeţ, case de cultură, cluburi, asociţii şi Consiliul Judeţean al Elevilor. Ediţia a XVIII-a a Festivalului Şanselor Tale – Săptămâna Educaţiei Permanente în România are loc în perioada 30 octombrie – 4 noiembrie 2017, activităţile fiind diverse şi numeroase. Printre acestea se află  expoziţia foto-documentară – „Patrimoniul naţional intrat în zestrea de aur a umanităţii” realizată de Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia” împreună cu Casa Orăşenească de Cultură „C-tin C. Giurescu” Odobeşti şi Casa Orăşenească de Cultură „C-tin C. Giurescu” Odobeşti, Conferintele publice ATHENAEUM „Creierul uman – potenţarea memorării şi accesării datelor în condiţii de stres”, prezintă: psih. Viorel Micu şi Mirela Stoican, proiectul Aniversări Culturale - „Grigore Antipa”- 150 ani de la naştere, prezentare multimedia despre capitalele culturale europene 2017, Festivalul de muzică religioasă "Maica Domnului-Împărăteasa Cerului și a Pământului", ediţia a VIII-a, organizată de Centrul de Zi „DĂNUŢ”, Broşteni. Programul complet al manifestărilor, într-un document ataşat acestui articol pe site-ul ZdV. (M.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.