Educație

În numai 3 zile, peste 140 de copii au participat la atelierele gratuite de educație financiară organizate în Focșani

Mihaela Vlădescu
13 oct 2017 1284 vizualizări

Camionul FLIP mai staţionează în Focşani până pe 22 octombrie 2017

Şcolarii şi preşcolarii au luat cu asalt camionul FLIP, special amenajat pentru ei în Focşani în cadrul programului național itinerant de educație financiară “Școala de Bani pe Roți”. În numai trei zile, programul a adus peste 140 de copii la atelierele gratuite, de la toate şcolile şi grădiniţele din Focşani.

Camionul s-a transformat într-un loc de joacă cu dotări de ultimă generație, unde traineri specializați au oferit ateliere interactive de educație financiară câte unui grup format din 15 elevi, timp de 90 de minute. Întrebați de traineri "de ce avem nevoie de bani", răspunsul imediat al celor mici a fost "să îi cheltuim". Pe parcursul atelierelor, copiii au avut oportunitatea să exploreze lumea banilor prin jocuri, să înțeleagă mai bine cum se gestionează un buget personal și cum să facă economii. "Cel mai tare lucru la Flip din postura de trainer este că ai ocazia să le explici copiilor că nu contează cu ce informații au venit acolo, ci mai degrabă cu ce pleacă. Și anume, fiecare din ei are aceeași șansă să învețe ceva, într un mediu în care trainerii nu lasă pe nimeni la o parte și fiecărui copil i se cere părerea. La final, toți pleacă cu aceleași informații, cu același zâmbet larg pe față și cu entuziasmul și curiozitatea de a învață altfel, mai mult din orice domeniu", precizează Andrei Nistor, trainer la Școala de Valori. FLIP va staţiona până pe 22 octombrie în zona Grădinii Publice și va fi deschis pentru toți copiii cu vârste între 7 și 14 ani, care pot participa gratuit la cea mai distractivă călătorie în lumea banilor. Participarea este gratuită în baza înscrierii pe https://www.scoaladebani.ro/peroti/ sau la numărul de telefon 0725 772 255.

Școala de bani pe Roți este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, fiind o componentă a programului național de educație financiară al BCR – Școala de bani, care se adresează copiilor, adolescenților și adulților. În ultimul an, peste 700 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au oferit, până acum, unui număr de 10.000 de români workshopuri de educație financiară, în cadrul proiectului Școala de bani – ore de educație financiară pentru adulți. (M.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.