Educație

În memoria profesorului universitar doctor Constantin Fătu

Ziarul de Vrancea
7 nov 2017 6735 vizualizări

Pe data de 14 noiembrie 2017 s-a împlinit un an de când prof.univ.dr. Constantin Fătu a fost condus pe ultimul drum. Născut la Soveja, absolvent al Colegiului Unirea, promoția 1955, profesorul a devenit un om de cultură în elita spiritualității românești și a făcut parte din comunitatea academică a Universității Appolonia Iași.

Viața este alcătuită din lucruri triste, ce nu se pot înlătura. ”Marea virtute cere omului resemnarea”, spunea Didon. Se resemnează însă cel ce și-a făcut în viață datoria de om, de semen, de creștin. ”Este deosebit de greu să vorbesc la timpul trecut despre o ființă dragă nouă tuturor, profesorul universitar doctor și medicul Constantin Fătu, cel care a fost mereu lângă noi, în comunitatea academică din Universitatea Appolonia Iași-vicepreședinte al Universității”, a spus prof.univ.dr. Dumitru Mirel Popa, Prorector al Universității Appolonia Iași. Fiecare om se realizează în viața sa trupească și sufletească pe trei planuri sau dimensiuni, care nu se pot inversa: prin propria lui ființă, după chipul lui Dumnezeu, prin faptele sale, prin urmașii săi. Profesorul Constatin Fătu s-a realizat în viața sa de om și creștin prin aceste dimensiuni. ”Hârtia este memoria omenirii, să urmărim aceste date scrise pe această hârtie , despre viața celui pe care l-am respectat și l-am iubit”, a transmis și profesorul Agapie Petrică de la Școala Râmniceni, fost coleg de liceu cu profesorul Constantin Fătu. De altfel, colegii de liceu, precum și colegii din Universitatea Appolonia, asigură familia îndurerată că profesorul Fătu nu a murit, ci va trăi veșnic în inimile tuturor.

Cine a fost Constantin Fătu

Constantin Fătu s-a născut la data de 27 noiembrie 1938 la Soveja. Studiile liceale le-a urmat la Colegiul Național ”Unirea” din Focșani, Promoția 1952-1955. S-a îndreptat spre centrul universitar Iași unde se va înscrie și va frecventa cursurile a două facultăți, Facultatea de Medicină din UMP și Facultatea de Drept din cadrul Universității ”Al. I. Cuza”, pe care le va termina cu rezultate foarte bune. În anul 1983 își obține doctoratul în medicină și devine medic primar la secția de obstretică și ginecologie din Spitalul Clinic ”Cuza Vodă” Iași. Constantin Fătu a fost membru în 18 Asociații și Societăți Academice de profil, a elaborat peste 300 de lucrări științifice, 7 manuale didactice litografiate și 15 monografii, din care una în colaborare cu un Institut din Germania. A murit la 14 noiembrie 2016. (Z.V.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.