Educație

Galerie foto | Schimb intercultural de Ziua Culturii Naționale la Colegiul Tehnic ’’Gheorghe Asachi’’ Focșani

Ziarul de Vrancea
22 ian 2020 2814 vizualizări

Începând din anul 2011, în fiecare an, la 15 ianuarie, în România, se sărbătorește Ziua Culturii Naționale, zi care nu întâmplător  coincide cu ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, considerat de criticii literari drept cel mai important poet din literatura română sau așa cum afirma Constantin Noica ‘’omul complet al culturii românești’’.Astfel, 15 ianuarie nu este doar ziua de naștere a marelui poet, ci și o zi de reflecție asupra culturii române.

Ziua Culturii Naționale este marcată și în alte țări europene, și tocmai de aceea ne-am dorit ca  în cadrul întâlnirilor săptămânale cu voluntarii implicați în proiectul Erasmus+, ‘’EarthRecall’’, al Asociației Voluntariat pentru Viață, din Mărășești, manager proiect Drăgan Daniel, să realizăm un schimb intercultural, care să evidențieze poeți reprezentativi din România și din țările de origine ale voluntarilor implicați în proiect.

Gândit ca un cenaclu literar, elevii și voluntarii implicați în activitate au prezentat pe scurt viața și opera poeților: Jean de La Fountaine și Rene-Guy Cadou din Franța, EinoLeino din Finlanda, Heinrich Heine din Germania și a poetului nostru național Mihai Eminescu, au recitat poezii și au audiat melodii pe versurile poeților menționați.

În sala în care s-a desfășurat activitatea, a fost organizată o expoziție de carte eminesciană de  către doamna bibliotecar Gabriela Chipon, iar cărțile expuse  au trezit interesul voluntarilor pentru lecturarea  operei  poetului național Mihai Eminescu.

Activitatea a avut ca scop promovarea schimbului cultural și cooperarea dintre cei implicați în activitate, indiferent de originea lor, într-un cadru de egalitate, respect și toleranță, iar la finalul activității am constatat cu toții emoția generată de atmosfera creată.

Elevii implicați în activitate au fost de la clasele a IX- B, a X-B, a XI-a B, coordonați de doamnele profesoare Cristina  Gheorghe, Mihaela Arhire și Mihaela Horeangă.

Informații și fotografii transmise de către responsabil activități proiect, prof. Mihaela Arhire


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.