Educație

Galerie foto | „Minutul de lectură! Cărțile educă inimi” - Proiect derulat la Școala Gimnazială din comuna Poiana Cristei

Ziarul de Vrancea
18 nov 2019 3393 vizualizări

Amănunte despre derularea proiectului și scopurile sale ne-au parvenit prin intermediul unui text însoțit de fotografii, transmis redacției Ziarului de Vrancea de unul dintre profesorii coordonatori ai acestui proiect, profesor Cristina. Bratosin 

Școala Gimnazială "Dr. Costică Bălan" din comuna Poiana Cristei desfășoara pe parcursul anului școlar 2019-2020 un proiect inedit "MINUTUL DE LECTURA! CĂRȚILE EDUCĂ INIMI" Proiectul este coordonat de dna director Prof. Budeanu Ioana și prof. Bratosin Cristina si isi propune ca in ficare zi a anului școlar toata lumea incepând de la personalul auxiliar,didactic și nedidactic să citească împreună cu elevii  timp de 15 minute.Școlarii dar si preșcolarii participă cu mare drag la această activitate și plăcerea cititului se poate vedea pe chipurile lor.Ideea proiectului a pornit încă din vara atunci cand preșcolarii au desfășurat ateliere de vară numite "Șotron" și au fost implicați în proiectul asociației Ovidiu.ro numit "Fiecare copil merită o poveste"!

Pe de altă parte calculatorul şi lumea sa virtuală care fascinează copilul, îndepărtându-l tot mai mult de semenii lui, de cuvântul scris, de ceea ce ne-a fermecat şi nouă copilăria – poveştile aşadar, astăzi mai mult ca oricând, este de datoria grădiniţei şi a şcolii să deschidă uşa fermecată a tezaurului poveştilor pentru copii şi să-i conducă pe aceştia în orizonturi fantastice alături de FEŢI-FRUMOŞI şi ILENE COSÂNZENE în luptele cu forţele răului – zmei, balauri, etc.

Contactul cu poveţile educatoarei şi ale învăţătoarei sau cu textul scris al cărţii – în cazul şcolarilor – conduce la dezvoltarea gustului pentru frumos, la îmbogăţirea vocabularului, la  dezvoltarea creativității si gustului estetic.

Intrând ,,În lumea poveştilor”, copiii vor învăţa să deosebească binele de rău, adevărul de minciună, faptele bune de cele rele; vor deveni mai atenţi, mai sensibili, încep să dezvolte concepte morale.

Este de dorit ca preşcolarii şi elevii să-şi facă din cărţi, cei mai buni prieteni, să le dezvolte discernământul în selecţia valorilor.

 Pentru cadrele didactice, proiectul constituie o provocare în direcţia promovării unor metode şi tehnici noi de lucru cu copiii, o modalitate de stimulare a activităţii de documentare şi cercetare pentru realizarea  proiectului, dar şi un mod de formare profesională continuă.

            Prof.coordonator Cristina. Bratosin

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.