Educație

Galerie foto | Elevi de la Câmpineanca și Biliești la conferința dedicată conviețuirii cu carnivorele mari în Germania

Ziarul de Vrancea
30 sep 2019 3876 vizualizări

Zece tineri din România, printre care și Mihai Ghidarcia, elev la Școala Gimnazială „I. Cîmpineanu” din Câmpineanca, și Bejan Eduard, elev la Școala Gimnazială nr.1 Biliești, au participat săptămâna trecută la conferința privind carnivorele mari și la un schimb de experiență cu elevii și profesorii din Germania în cadrul proiectului EDU-Wildlife.

Cei 2 tineri sunt reprezentanții cluburilor de wildlife organizate de ACDB, în calitate de partener al proiectului. La nivelul României au fost organizate 10 astfel de cluburi iar două dintre ele au avut loc la școlile menționate mai sus, fiind coordonate de prof. Alina Dragomir, responsabil ACDB.

În cadrul inițiativei educaționale, tinerii din Saxonia Inferioară și România au aprofundat coexistența marilor prădători și a oamenilor, în contextul unei comparații internaționale. În cadrul cluburilor Wildlife, tinerii auaprofundat problema carnivorelor mari și au căutat soluții pentru o conviețuire marcată de mai puține conflicte.”– Prof. Alina Dragomir, responsabil conștientizare ACDB

În cadrul vizitei în Germania, elevii români au avut parte de experiențe inedite: au fost  "profesori" pentru 90 de minute și au susținut activități despre carnivorele mari, pentru o clasa de a IX-a din Germania,au vizitat o arie protejată în apropriere de Loccum, alături de un ghid care i-a conectat foarte bine cu locul, au avut un moment artistic în cadrul conferinței dedicate carnivorelor mari (prin care au ilustrat coexistența om-lup) și au participat la târgul de postere și proiecte, în care au avut ocazia să împărtășească curioșilor dintre activitățile cele mai interesante pe care le-au realziat la cluburile de wildlife.

A ieșit o experiență minunată, din care elevii români au luat cu ei multe idei pe care le vor duce acasa.

Proiectul EDU-Wildlife a fost demarat de centrul de educație ecologică SCHUBZ UmweltbildungszentrumLüneburg.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.