Educație

Galerie foto | Echipă a Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” din Focșani, în Croația, într-un Proiect Erasmus+

Ziarul de Vrancea
7 apr 2019 1700 vizualizări

O echipă a Liceului de Artă ”Gheorghe Tattarescu” din Focșani, formată din elevii Anda Ujică, Diana Pașalău, Andrei Nedelcu, Vlad Ghiuță și profesorii Ștefan Dumitru, Răzvan Săcrieru, a participat în Croația, în perioada 1-5 aprilie, la doua etapă a proiectului educațional Erasmus+, cu tema ”WaterDay 2019 &EarthDay 2020”.Proiectul a fost inițiat și este coordonat de doamnele profesor Ioana Constantinescu și Ionela Bratu.

Gazda croată, Liceul Maritim din Split, a pregătit un program divers, cuprinzând wokshop-uri, aplicații pe teren și vizitarea unor obiective istorice.        

Orașul Split, prin poziția sa geografică, este un exemplu de armonie între cele două elemente cheie vizate de proiect: apa și pământul. Toți participanții au putut admira peisaje carstice impresionante în Parcul Național ”Lacurile Plitvice” (monument UNESCO) și pe valea râului Cetina. Cercetătorii Institutului de Oceanografie din Split le-au împărtășit elevilor rezultatele ultimelor cercetări în domenii precum biologia și ecologia marină. Zilnic au fost organizate workshop-uri pe teme specifice liceului, precum: terminologie maritimă, alfabetul Morse, noduri marinărești, lecții de navigație folosind un simulator modern.De asemenea, au fost vizitate o serie de obiective cultural istorice, precum: Palatul lui Dioclețian (Split), centrul istoric al orașului Zadar sau fortăreața Mirabela din Omis.

 Un câștig aparte al proiectului îl constituie o serie de abilități dobânditede elevii artiști pe parcursul acestei săptămâni: comunicarea în limba engleză, socializarea cu elevi provenind din țări și medii culturale diferite, aprofundarea unor probleme de ecologie și protecție a mediului marin. Atât între elevi cât și între profesori, s-au legat prietenii care pot da naștere unor alte proiecte educaționale în anii următori.

            Partenerii Liceului de Artă ”Gheorghe Tattarescu” Focșani sunt: LyceeEvariste Galois -Sartrouville-Franța, Pomorskaskola - Split-Croația, Lycee Gabriel Touchard -  Le Mans-Franța, InstitutoTechnico-Carlo Alberto DellaChiesa -Partinico, Sicily-Italia, IESO Matias Ramon Martinez -BurguillosdelCerro, Spania.

Următoarea etapă a proiectului se va desfășura în România, în luna mai, gazdă fiind Liceul de Artă, prin cei peste zece profesori și peste douăzeci de elevi implicați.

Informații transmise de prof Răzvan Săcrieru


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.