Educație

Galerie foto | Daruri pentru elevii de la Şcoala Gimnazială din Jitia

Janine VADISLAV
1 apr 2019 2479 vizualizări

Sub genericul „Dăruim fulare şi mănuşi cu dragoste”, acţiunea începută în 2018, a trecut şi in noul an oprindu-se, pentru o zi, la Şcoala Gimnazială din comuna Jitia. Totul s-a petrecut de Ziua Internaţionala a Fericirii şi a Francophoniei, zi de ţinut minte pentru cei care au dăruit bucurie şi au primit în schimb bucurie, dar şi zâmbete şi multe mulţumiri  din partea părinţilor şi copiilor din localitate.

Mai multe familii, a căror copii sunt elevi la Şcoala Gimnazială din comuna Jitia au primit daruri constând în alimente şi îmbrăcăminte, provenite din donaţiile unor oameni cu suflet mare. Echipa din cadrul proiectului a fost întâmpinată la  Şcoala Gimnaziala din Jitia de către domnul profesor Sorin Pantelimon, consilier educativ. Acesta s-a ocupat de identificarea familiilor cu copii - familii aflate în dificultate - de recepţionarea ajutoarelor, precum şi de distribuirea lor.

„Doresc să mulţumesc în numele familiilor nevoiaşe care vor beneficia de aceste daruri, tuturor persoanelor implicate în strângerea lor, să le mulţumesc pentru bunătatea de care au dat dovadă. Consider că nici un lucru făcut din inimă nu este în zadar. Orice act de  bunătate este ca un copac care îşi răspândeşte rădăcinile în toate direcţiile, iar aceste rădăcini prind viaţă şi dau naştere altor copaci”, a spus, domnul profesor Sorin Pantelimon.

Emoţionată a fost şi mama unuia dintre elevii care s-au bucurat de darurile oferite în cadrul proiectului.

Mulţumesc pentru ajutorul imens oferit atât mie, cât şi familiei mele, pentru nemărginita generozitate de care domnii şi doamnele profesoare au dat dovadă, pentru încurajare. Chiar dacă acum nu pot răsplăti bunătatea dumnealor, sunt convinsă că, la rândul meu, nu voi ezita să întind o mână de ajutor celor deznădăjduiţi”, a spus doamna Ramona Feraru, din Jitia.

Emoţionate au fost şi doamnele profesor.

„Am reuşit să aducem un zâmbet pe chipul acestor copii, care îşi duc cu greu existenţa în această zonă de munte, greu încercată. M-au impresionat cu emoţia, vizibilă pe chipul lor, cu ospitalitatea şi căldura sufletească cu care ne-au aşteptat şi ne-au primit. Mă gândesc că este prea puţin ce fac pentru semenii mei, care cu greu reuşesc să-şi ducă existenţa de la o zi  la alta. Mamă fiind, nu pot să nu mă gândesc la durerea pe care o simte o mamă  care nu ştie ce să aşeze pe masă pentru copiii care se întorc de la şcoală şi azi şi mâine şi poimâine, care nu ştie dacă mâine îi mai poate trimite la şcoală. Când banii sunt pe sponci din lucrul cu ziua prin sat, din alocaţia copiilor sau ajutorul primit de la primărie. Unii copii au probleme de sănătate şi părinţii nu reuşesc să îi trateze corespunzător. Până şi drumul la şcoală este un chin căci, până la locul de unde îi preia microbuzul şcolar, merg pe jos kilometrii întregi. M-a impresionat chipul unei mame care ne-a aşteptat mai bine de 2 ore. Am ajuns cu greu, pe un drum afectat 80 la sută de alunecări de teren, rupturi de mal, gropi, adevărate cratere, prin care maşinile trec cu greu...  N-a supărat-o aşteptarea, iar în privirea ei tristă licărea un firicel de speranţă, speranţa că mâine va fi mai bine. Mă tem că eu, ca om, fac prea puţin deşi tot ce aduc provine din familia mea, transport cu maşina mea, nu-mi creez obligaţii şi mă pot dedica acestor momente fără să depind de cei din jur. În egală măsură îmi place să fiu parte dintr-o echipă, „unirea face puterea”, dar şi să pot ajuta atunci când cred eu că este o urgenţă.”, ne-a spus doamna Gabriela Butu-Melu, de la Şcoala Gimnazială nr. 2 Mărăşeşti.

Şi doamna profesor Gabriela Bîndar, s-a alăturat acestui grup cu toata inima şi cu toata puterea ei de muncă

„Mă emoţionează de fiecare dată şi de fiecare dată sufăr şi-mi spun că trebuie să mă întăresc, să merg mai departe, nu pentru mine, pentru aceşti copii minunaţi şi familiile lor. N-aş fi crezut, daca n-aş fi văzut, câtă nevoie este de ajutorul nostru, al tuturor.  Noi nu ne oprim, mai mult, aşteptăm să va alăturaţi nouă, să trecem cu adevărat la fapte. Copiii aceştia au nevoie de un viitor, să-i ajutăm să şi-l construiască”, a spus doamna profesor Gabriela Bîndar, de la  Şcoala Gimnazială „Anghel Saligny”, Focşani.

„Nu este prima oară când mergem cu daruri şi, cu siguranţă, nici ultima. Sănătoşi să fim, ne-a spus doamna profesor Rica Verdeţu, de la Şcoala Gimnazială „Emil Atanasiu”, din comuna Garoafa. Iubesc foarte mult copiii şi cel mai greu este să ştiu că nu au nici măcar strictul necesar. Nicăieri nu-i uşor, niciunde nu curge doar lapte şi miere, dar în zonele defavorizate este cel mai greu. Nu judecăm, nu cerem, vrem doar să ducem un strop de bucurie în acele comunităţi care chiar au nevoie de susţinere. Suntem alături de copii, mulţi dintre ei foarte buni la învăţătură, dar care nu au susţinere materială din partea părinţilor. Nu este vina lor şi nici a părinţilor, care fac imposibilul să aibă ce le pune pe masă, să le cumpere caiete, să aibă cu ce-i îmbrăca la şcoală. Şi pentru că ştim cum e, ajutăm cât putem. Sigur că vrem să fim un exemplu, sigur că am vrea să fin mai mulţi, poate chiar vom fi. Mai mulţi înseamnă mai multă putere de muncă. Visul nostru este ca marile societăţi, potente financiar, să ni se alăture, să nu se mai piardă copii care ar putea aduce plus valoare în viitor”, a mai spus doamna profesor Rica Verdeţu, coordonator proiect.

Acest gest umanitar a fost posibil prin intermediul proiectului de voluntariat: ”Şapte şcoli, pentru şapte familii”, iniţiat de doamna profesor Rica Verdeţu,  de la Şcoala „Emil Atanasiu”, din Garoafa, o persoană sensibilă la nevoile persoanelor aflate în dificultate. Doamna profesor derulează acest proiect de mai mulţi ani,  în parteneriat cu mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Vrancea, care merită, cu prisosinţă, sa fie amintite: Şcoala Gimnazială „Anghel Saligny” Focşani, prof. coordonator Gabriela Bîndar, Şcoala Gimnazială nr. 2 Mărăşeşti, prof. coordonator Gabriela Butu-Melu, Şcoala Gimnazială „Emil Atanasiu” Garoafa, prof. coordonator Rica Verdeţu, Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focşani, prof. coordonator Mihaela Antonache, Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Focşani, prof. coordonator Elena Apopei, Şcoala Gimnazială Răstoaca, prof. coordonator Elena Radu, Şcoala Gimnazială „Simion Cristian”,  Andreiaşu de Jos, prof. coordonator Mihaela-Alina Verdeţu, Şcoala Gimnazială „Ion Basgan” Focşani, prof. coordonator Nicoleta Cojocea.( Janine VADISLAV )

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.