Educație

Galele “Revistei noastre”, în premieră de Zilele CNU

Mihaela Vlădescu
17 ian 2018 1214 vizualizări

 În cadrul acestora, vor fi decernate premii de excelență pentru categoriile: cea mai bună colaborare - text și cea mai bună colaborare - grafică.

Colegiul Național Unirea se pregătește să își sărbătorească zilele. Acestea au loc la începutul săptămânii viitoare și vor cuprinde activități numeroase și diverse, unele în premieră. Una dintre acestea este organizarea pentru prima dată în istoria de 106 ani a publicației Colegiului Național “Unirea”, a Galelor “Revistei noastre”, în cadrul cărora se vor decerna premii de excelență pentru categoriile: cea mai bună colaborare - text și cea mai bună colaborare - grafică.

Acestea vor fi decernate elevilor și absolvenților uniriști pentru cel mai valoros articol sau cea mai valoroasă grafică, apărute în numerele 47-48 ale “Revistei noastre”. Pentru stabilirea celor care le vor primi, fiecare elev al Colegiului este invitat să voteze "contribuția colegilor săi care i se pare că întrunește atributele cerute de nivelul de excelență". Fiecare vot, însă, va trebui să fie însoțit de argumentarea lui, în scris.

"Aceste argumente vor fi pentru noi baza criteriilor de acordare a premiilor în anul 2019, pentru numărul ce va fi lansat pe 22 ianuarie, ora 12:30, în Sala de festivități", anunță organizatorii.  De Zilele CNU mai au loc, din câte știm până acum, concursul ”Unirea și uniriștii”, simpozionul, organizat cu Universitatea Politehnică, intitulat „Școala fără ghiozdan”, masa tradițională, Hora Unirii.

Concursul ”Unirea și uniriștii” a ajuns la a V-a ediție și a II-a ediție de la care lipsește profesoara Carmen Atarcicov, colaborator al concursului. Se desfășoară pe echipe și are două probe: una teoretică, în care participanții vor primi întrebări ce vor viza bibliografia, și una practică, aceasta constând într-o prezentare originală prin care concurenții să ofere răspunsul la întrebarea ”Ce înseamnă pentru voi Unirea?”.

Potrivit organizatorilor, proba teoretică are 9 întrebări, primele 3 fiind din istoria liceului, următoarele 3 din Unirea de la 24 ianuarie 1859, iar ultimele 3 din viața domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Uniriștii care doresc să se înscrie o pot face până pe 22 ianuarie, bibliografia valabilă fiind cea din anii anteriori, respectiv Monografia Colegiului Național ”Unirea”. (M.V.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.