Educație

Foto | Expoziție la Primăria Măicănești de Paști, într-un proiect coordonat de profesoara Mihaela Alina Verdeţu

Janine VADISLAV
29 apr 2022 1706 vizualizări

„Cristos a Înviat!” 

Aşa îşi începe Sărbătorile Pascale, iubite şi respectate de întreaga creştinătate ortodoxă - cu dorinţa de a da vestea cea mare - inimoasa profesoară Mihaela Alina Verdeţu, care a pregătit, împreună cu elevii săi şi nu numai, o frumoasă expoziţie de Paşti găzduită de Primăria din Măicănesti. Aşa cum domnia sa mărturiseşte, lucrările prezentate de elevii şcolilor şi grădiniţelor din Măicăneşti, au un mesaj, „mai presus de orice, în viaţă, importante sunt iubirea, compasiunea pentru cei aflaţi în suferinţă, sau nevoi, căldura sufletească şi prietenia, pe care le putem oferi celor din jur”, după cum  declară doamna profesor Mihaela Alina Verdeţu. 

  După doi ani, în care pandemia i-a ţinut departe de şcoli şi grădiniţe, copiii s-au bucurat să participe la acest proiect plin de candoare şi culoare, OUL căpătând in viziunea lor, valori nebănuite. N-a fost uşor de suportat timpul petrecut în casă şi nici plăcut chipul urât al pandemiei, dar au mai învăţat ceva, chiar şi micuţii de grădiniţă sunt acum conştienţi de acest lucru, că în viaţă nu „curge doar lapte si miere.” Dar şi-au dorit  să se reîntoarcă la valorile cunoscute şi n-a fost uşor. I-au ajutat părinţii, educatorii şi profesorii, iar copiii au apreciat acest lucru.

Proiectul manageriat de doamna profesor Mihaela Alina Verdeţu, este un astfel de exemplu.

Să intrăm puţin în „bucătăria” acestui proiect care n-a fost nici simplu, nici uşor, dar a fost minunat... 

Pentru a pregăti expoziţia, copiii au lucrat în ateliere de creaţie organizate în colaborare cu Biserica locală, au vizionat filme documentare, au ţinut colocvii, ca nişte adevăraţi specialişti în domeniu. Nu doar biserica ci şi cadrele didactice au participat efectiv, oferind ajutorul unde a fost nevoie.

Invitaţi să participe la acest proiect de suflet, „Tradiții, Obiceiuri, Practică”, au fot şi elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, C.S.E.I., Măicănești, elevi cu nevoi speciale, care au fost încântaţi de ceea ce au realizat mâinile lor dibace de copii.

„Pentru succesul acestui proiect, mulţumim doamnei director Marga Răileanu, de la Şcoala Gimnazială Măicăneşti şi domnului primar Răzvan Pascu, pentru amabilitatea de a pune la dispoziţie toate cele necesare realizării proiectului”, a spus doamna profesor Mihaela Alina Verdeţu.  

P.S. Dacă nu ştiaţi, doamna profesor Mihaela Alina Verdeţu este fiica doamnei profesor Rica Verdeţu, de la Şcoala Gimnazială din Garoafa, pentru care imposibilul a devenit mereu posibil. Fiica îi calcă pe urme. Acelaşi ataşament faţă de elevii săi, acelaşi interes pentru lucrul bine făcut şi dorinţa de a-şi învăţa elevii să aprecieze munca, studiul la şcoală, interesul pentru proiectele care le pot dezvolta imaginaţia, gustul pentru frumos, plăcerea de  a dărui... În concluzie, am avut şi au avut un Paşti cu adevărat fericit... ( Janine VADISLAV )

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale Primăria comunei Măicănești găzduieşte proiectul educaţional: Paștele: Tradiții, Obiceiuri, Practică, coordonat de prof. Alina Mihaela Verdețu  Scolarii si preșcolarii celor 2 structuri au lucrat cu mare drag pentru asigurarea succesului acestui proiect. 

Şcolarii şi preşcolarii din Grădiniţa / Școala Măicănești si Grădiniţa / Școala Rîmniceni, îndrumați de prof. Istudor Cătălina, prof. Voinea Liliana, prof. Vlăsceanu Sonia, Grădinița Măicănești, prof. Pascu Rodica, prof. Pîrlea Ana Maria, prof. Bogdan Mariana, prof. Pascu Mihaela, prof. Nistor Loredana, Prof. Măcinic Mariana, prof. Pîrvulescu Constanța, Scoala Gimnazială Măicănești, precum si prof. Boldeanu Lenuța, prof. Ateș Ana, prof. Desrobitu Luminița, prof. Oancea Anca, prof. Ungureanu Gabriela, prof. Simescu Genuța, prof. Scutaru Gabriela, Școala Gimnazială Rîmniceni au coordonat activitățile din cadrul proiectului concretizat printr-o expoziție de lucrări in sediul primăriei localității Măicănești. 

În egală măsură dna consiler școlar Toader Mariana  a contribuit la diseminarea proiectului atât în mediul școlar cât și în cadrul comunității locale. 

În acest proiect s-au implicat și elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, C.S.E.I., Măicănești, coordonați de prof. Manolache Gina, director: prof. Manea Camelia, prof. Ifrosie Rădița și prof. Andreiu Virginica

Biserica locală a contribuit la acest proiect prin reprezentații de: Preot Buzatu Sorin și Preot Jugănaru Marcel. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.