Educație

Foto | Copiii ocrotiți în cadrul Centrului de Asistență și Sprijin Focșani, invitați la cules, în grădina ecologică a ACDB

Ziarul de Vrancea
21 sep 2021 1119 vizualizări

Copiii ocrotiți în cadrul Centrului de Asistență și Sprijin Focșani, au fost invitați la cules, în grădina ecologică a Asociației pentru Conservarea Biodiversității Focșani (ACDB).Citiți amănunte despre această invitație și cu ce prilej a fost ea făcută în comunicatul de presă transmis de conducerea Direcției Generale de Asistență Socială  și Protecția Copilului (DGASPC)Vrancea.

Odată cu sosirea toamnei, Asociația pentru Conservarea Biodiversității Focșani (ACDB) a invitat copiii ocrotiți în cadrul Centrului de Asistență și Sprijin Focșani, la cules, în grădina ecologică.

Activitatea, parte a proiectului „Pădurea și grădina ecologică-resurse pentru mintea și trupul copiilor!”, s-a bucurat de un interes deosebit în rândul tinerilor.

Copiii au fost astfel îndrumați în vederea familiărizării cu principiile agriculturii ecologice, li s-a prezentat spațiul în care a fost amenajată gradina de zarzavat ecologic, soiurile de legume care au fost cultivate aici, uneltele de gradinarit si utilizarea lor.

Situată la Rădulești, în județul Vrancea, grădina a fost proiectată și realizată cu implicarea voluntarilor și a copiilor din școlile situate în cele 5 localități limitrofe ariilor protejate (Rădulești, Mircești, Vânători, Biliești, Balta Raței).

Grădinăritul înseamnă comunicarea cu natura, plantele verzi, aer curat și lumina soarelui blândă, iar în natură copiii își pot găsi liniștea sufletească, ceea ce poate fi un adevărat medicament spiritual.  La sfârșitul zilei, coșurile pline de roade își asteaptă locul în camară, iar copiii mai zăbovesc în linistea naturii, mai ales că vremea prielnică nu a grăbit pe nimeni acasă. Din acestă frumoasă activitate, desfășurată la inițiativa Asociației pentru Conservarea Biodiversității, copiii au învaţat că, pentru a avea ce pune pe masă e nevoie de soare, de ploaie, de munca susținută a oamenilor care îngrijesc recoltele, că toate bunătăţile toamnei nu vin de la sine, iar pentru o asemenea inițiativă inimoasă le adresăm sincere mulţumiri!

 Director General                                         

Daniela Nicolaș

Purtător de Cuvânt

Adina Lăscan

 Citiți și:Postarea activată pe contul de facebook ACDB pe același subiect

”A venit vremea culesului recoltei legumelor BIO!

În primăvară vă spuneam că alături de voluntarii noștri de la Centrul de Asistenta si Sprijin Focșani ne-am apucat de cultivat o grădină ecologică din care sperăm să hrănim câțiva copii instituționalizați și în același timp să învățăm comunitatea locală din Lunca Siretului că se pot obține legume și fără pesticide!

Acum a venit vremea să recoltăm legumele noastre (ardei, vinete, busuioc, cimbru, țelina, sfeclă roșie, roșii) care nu au văzut decât apă din baltă și din ploaie, paie pentru mulcire și soare mult!

Toate legumele culese au ajuns pe masa și în bucătăria Centrului de Asistenta și Sprijin Focșani.

Grădina a fost proiectată si realizată cu implicarea voluntarilor și cu finanțarea oferită cu generozitate de Fundatia pentru Parteneriat - Polgár-Társ Alapítvány și MOL Romania.

Citiți și:Pădurea și grădina ecologică – resurse pentru mintea și trupul copiilor!

                                                                                                                                                        


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.