Educație

Proiect educațional în Vidra | Liceele concurează la Festivalul Toamnei

Ziarul de Vrancea
10 oct 2018 1884 vizualizări

Liceul Simion Mehedinți Vidra a găzduit prima ediție a Festivalului Toamna vidreană, un proiect educațional desfășurat între liceul din Vidra și Liceul Tehnologic Al I Cuza Panciu. ,,Roadele toamnei’’ a fost activitatea organizată zilele trecute în cadrul primei ediții a Festivalului Toamnei vidrene, la care au participat elevii, cadrele didactice din şcolile partenere, invitaṭi şi pӑrinṭi.

Elevii au pregătit minuțios preparatele pe care le-au expus, demonstrând că zecile de ore petrecute în laboratoarele celor două licee sunt cu real folos. Totul s-a desfășurat sub formă de concurs, cele trei secțiuni aflându-și cu greu câștigătorii, fiind foarte dificilă misiunea profesorilor care au jurizat. Premiul pentru cel mai bun preparat a fost câștigat de echipa Liceului Al I Cuza Panciu, calificarea tehnician gastronomie, cel mai bun stand s-a dovedit a fi al liceenilor din Vidra, calificarea bucătari, iar cel mai frumos element de decor a fost considerat tot al echipei Liceului Simion Mehedinți Vidra, dar calificarea ospătari.

Dupӑ încheierea activitӑṭii, toṭi participanṭii au gustat din produsele expuse. O parte din produse ( fructe, legume şi produse obṭinute din prelucrarea lor) au fost donate unor copii din familii nevoiaşe şi celor internati în Spitalul ,, N.N. Sӑveanu’’ din Vidra. Cele două școli vor organiza câte o întâlnire cu elevii şi profesorii participanţi la activităţile propuse, ce se vor desfășura sub forma de dezbateri, expoziţii şi alte activităţi de analiză şi prezentare a rezultatelor obţinute în perioada de derulare a proiectului.

Proiectul educațional Festivalul Toamna vidreană este coordonat de prof. Adela Potop, prof. Ghalayini Malvina, maistru instructor Pavel Viviana şi ing. Basuc Otilia, din partea Liceului Vidra, și prof. Jalbӑ Bandrabur Valeriu, ing. Irimescu Luminiṭa şi maistru instructor Voineag Carmen din partea Liceului Tehnologic Al I Cuza Panciu. Proiectul are scopul de a crea oportunitӑṭile realizării unui schimb de experienṭӑ şi valorificarea de bune practici in cadrul procesului instructiv educativ în vederea creşterii calitӑtii în învӑṭӑmântul preuniversitar, de a stimula  creativitatea  prin realizarea de decoruri din elemente naturale specifice toamnei, de a dezvolta competenṭe şi abilitӑṭi practice specifice calificӑrii de bucӑtar şi ospӑtar în vederea integrӑrii la locul de muncӑ, de a promova bucătăria tradiṭională românească, precum şi consumul de fructe şi legume și de a dezvolta spiritul de echipă.

Activitățile din cadrul acestui proiect vor continua până la finele lunii octombrie 2018.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.