Educație

Elev vrâncean, premiant la Sesiunea naţională de referate și comunicări științifice pe teme de istorie

Mihaela Vlădescu
27 iul 2017 3821 vizualizări
 Ioan Nicolae Săcrieru, Premiul al III-lea la secţiunea „Istoria Românilor”
Ioan Nicolae Săcrieru, Premiul al III-lea la secţiunea „Istoria Românilor”

 Ioan Nicolae Săcrieru a obţinut Premiul al III-lea la secţiunea „Istoria Românilor” 

La Focșani s-a încheiat joi etapa națională a Sesiunii de referate și comunicări științifice, destinată elevilor de liceu. Desfășurată pe două secțiuni: „Istoria Românilor” și „Istoria Universală”, competiția a reunit, din fiecare județ, primii doi elevi clasați în ordinea punctajelor obținute la etapa județeană. Concursul a avut ca scop, așa cum au transmis organizatorii, educarea capacităților de comunicare și de dialog ale elevilor, dezvoltarea gândirii critice, cultivarea expresivității și dezvoltarea spiritului de competiție. Autorii celor mai bune lucrări au fost premiați joi la Sala Balada, după ierarhia stabilita de comisia centrală, ce i-a avut ca președinte pe prof. univ. dr. Călin Felezeu de la Universitatea „Babeș-Bolyai” – Facultatea de psihologie și științe ale educației, și președinte executiv pe prof. dr. Doru Dumitrescu, inspector general în Ministerul Educației Naționale. Din comisia centrală de jurizare a făcut parte și prof. Lămîița Șerban, de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani. Județul Vrancea a fost reprezentat la cele două secțiuni de Ioan Nicolae Săcrieru, elev al Colegiului Național Unirea, coordonat de profesoarele Nicoleta Căinap și Daniela Mălinoiu, și de Bianca Hristea de la Colegiul Național Cuza, coordonată de profesoara Gabriela Obodariu. Ioan Nicolae Săcrieru este fiul profesorului de geografie Răzvan Săcrieru și al avocatei Ana Corina Săcrieru.

Referate deosebite ale participanţilor

Secțiunea „Istoria Românilor”  a fost câștigată de Corina Oana Mazilu din Neamț, care a prezentat lucrarea “Războiul din spatele războiului”. Premiul al II-lea i-a revenit Karinei Necșe din Satu-Mare, cu lucrarea “Antagonism și virtute. Aspecte din activitatea tinerilor în primul război mondial”, iar Premiul al III-lea lui Ioan Nicolae Săcrieru, cu lucrarea “Diplomația românească în apărarea obiectivelor naționale. Anul 1917”. Secțiunea „Istoria Universală” a fost câștigată de Albert Cristian Crivăț din Galați, care a prezentat lucrarea “Vocile uitate ale „Marelui Război”. O istorie a primului război mondial pe baza scrisorilor de pe front”. Premiul al II-lea i-a revenit lui Teodor Petru Bârgăoanu din Iași, cu lucrarea “Noi arme ale primului război mondial: zeppelinul”, iar Premiul al III-lea lui Vlad Popa din Hunedoara, cu lucrarea “În tranșeele britanice ale „Marelui Război” cu aparatul de fotografiat”. “Ne bucurăm de participarea numeroasă şi de faptul că acest concurs a avut loc la Focşani. Referatele de data aceasta au fost deosebite. Am avut norocul că am avut alături de noi în organizare alături de autorităţile locale şi foarte mulţi sponsori”, a precizat la final inspectorul general al IŞJ Vrancea, profesorul Dorin Cristea. Vrancea a mai găzduit o etapă naţională a acestui concurs în urmă cu 7 ani. Rezultatele complete ale etapei naționale a Sesiunii de referate și comunicări științifice, destinată elevilor de liceu, pot fi consultate în documentele ataşate acestui articol, pe site-ul ZdV. (M. V.)


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.