Educație

Echipamente digitale pentru două școli vrâncene

Mihaela Vlădescu
25 sep 2017 1510 vizualizări

Acestea sunt Școlile Chiojdeni și Gugești, care au fost selectate din 125 de unități de învățământ la nivel național

Două școli vrâncene vor fi dotate cu laboratoare digitale complet echipate și cu materiale digitale educative pentru matematică și informatică. Este vorba despre Școlile Chiojdeni și Gugești. Acestea fac parte din cele 30 de unități de învățământ dotate la nivel național cu astfel de echipamente. 82 de profesori au participat la sesiuni de formare și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete și la 124 de proiecte didactice adaptate. 3.400 de elevi din mediul rural au acces permanent la laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare și ecrane de proiecție. Dotarea școlilor cu laboratoare digitale face parte din programul Digitaliada al Fundației Orange, care a investit în acesta 800.000 euro. “Programul promovează educația digitală și încurajează utilizarea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor. Programul include platforma Digitaliada.ro și un proiect dedicat școlilor din mediul rural. Platforma www.digitaliada.ro încurajează crearea și postarea online de conținut digital educativ în limba română ce poate fi folosit de elevi sau profesori din toată țara. La un an de la lansarea platformei, aceasta a înregistrat peste 24.000 de utilizatori unici și peste 100.000 de vizualizări. Platforma conține 256 materiale digitale educaționale și găzduiește concursul anual de materiale digitale #Digitaliada, ce premiază pasionații care dezvoltă conținut educativ original”, după cum se arată într-o informare de presă al Fundației Orange. În anul școlar 2016-2017 10 școli gimnaziale de la sate au fost sprijinite să adopte metode digitale interactive în predarea matematicii și a informaticii, în cadrul unui program-pilot.  Acum programul este extins la nivel național, fiind dotate în anul școlar care a început 30 de școli. Școlile care vor participa la Digitaliada în anul școlar 2017-2018 au fost alese prin concurs. Din 125 de școli înscrise, 45 au trecut în etapa a doua, în care au avut loc vizite de evaluare și interviuri cu reprezentanții unităților de învățământ. “Școlile selectate pentru ediția a II-a a Digitaliada au îndeplinit în cea mai mare măsură cerințele competiției, având cele mai bune dosare de înscriere și demonstrând o preocupare semnificativă pentru utilizarea metodelor digitale în educație”, mai arată inițiatorii programului. “Ne dorim să contribuim la reușita școlară a unui număr cât mai mare de elevi și extindem Digitaliada în alte 20 de școli pe baza rezultatelor încurajatoare din proiectul-pilot. Cu ajutorul digitalului, 3.400 de elevi de la sate învață astăzi Matematică și Informatică la cel mai înalt nivel. Pentru ei Digitaliada înseamnă deschiderea de noi drumuri”, transmite Dana Deac, președintele Fundației Orange. Ediția 2017-2018 se va derula cu sprijinul Asociației Actori Europeni, Programul Digitaliada  desfășurându-se cu avizul Ministerului Educației Naționale. (M.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.