Educație

Dezvoltarea competențelor printr-o poveste Erasmus, trăită de prof. Gina Manolache de la CȘEI Măicănești

Ziarul de Vrancea
14 mai 2022 1773 vizualizări

În perioada 4-7 mai ,prof. Gina Manolache a făcut parte din echipa României,în cadrul proiectului Erasmus+,,The Power Of Digischools”,proiect ce s-a desfășurat în Polonia,alături de președinta asociației ,,Allons-y” din Craiova,doamna profesor,Camelia Elena Dumitrache.

Proiectele Erasmus aduc în rândul cadrelor didactice, o nouă experiență, o nouă poveste: aceea a vieții școlare interculturale, în care elevii și cadrele didactice devin parte a comuniunii de experiențe europene. Una dintre mobilitățile care mi-a extins orizontul experienței didactice a fost cea din cadrul proiectului ,,The Power of Digischools-Erasmus+, desfășurată la Dabrowa Gornicza, Polonia.În cadrul acestei reuniuni internaționale cei 14 participanți din:Turcia, România,Grecia,Republica Cehă, Spania și cei din țara gazdă,Polonia,au reprezentat o fațetă complexă, un cumul de experiențe din multiple sfere: didactică, interculturală, socio-relațională,etc. Ca participanți, ni s-a creat prilejul să experimentăm competențele interculturale care au fost dezvoltate prin vizita la școala Zespol Szkolno-Przedszkolnyl, Nr.5l, w Dabrowie Gorniczej ,unde ne-au fost prezentate clasele pregătite cu specificul fiecărei țări participante  la proiect,atelierele de lucru și bazinul de înot.De asemenea, am experimentat la nivel istoric,sub atenta îndrumare a ghidului, vizita tematică de la Muzeul Național din Cracovia . Seara tradițională organizată de gazde ne-a dezvăluit frumusețea dansurilor, precum și savoarea bucătăriei poloneze.

 Implementarea proiectelor Erasmus+ duc la creșterea prestigiul școlii în comunitate, internaționalizarea școlii și implicit a comunității locale, crearea de contacte cu alte instituții europene în vederea derulării de proiecte educaționale, schimb de informații, schimb de bune practici.Participarea la acest proiect este foarte importantă pentru noi, datorită oportunităților oferite de creștere a calității învățământului furnizat elevilor noștri, de dezvoltare personală și profesională a cadrelor didactice, de creștere a prestigiului școlii în comunitate și de internaționalizare a organizației noastre.Dezvoltarea competențelor prin proiecte Erasmus reprezintă o plus-valoare pe care nu am putea-o adăuga experiențelor noastre profesionale prin alt mod,a declarat prof.Gina Manolache de la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă Măicănești.

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.