Educație

Cum s-a derulat proiectul ” Școala de Reporteri SDG” la Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea

Ziarul de Vrancea
9 iul 2019 1518 vizualizări

Amănunte despre acest subiect ne-au fost transmise prin intermediul unei comunicări de presă , editată de conducerea Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea , al cărei conținut îl redăm în continuare.

În luna martie, la Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, s-a desfășurat cursul Școala de Reporteri SDG, susţinut de Alin Grămescu, coordonator comunicare în cadrul Fundației Progress. Cursul a avut drept scop instruirea copiilor din judeţul nostru, spre a deveni juniori în social media sau jurnaliști. Copiii Ştefania Cioară, Alexandru Ursu, Sabina Pogan, Miruna Costache, Roxana-Geta Agache, Gheorghiță Alexandru Agache, Ștefania Agache, Andrei Isofache, Cristian Marinescu, Daria-Stefani Coman, Ioana Galan au învățat, pe baza noţiunilor de scriere creativă, cum să realizeze materiale video, audio și scrise.

Școala de reporteri SDG, proiectul ce a avut ca scop motivarea și instruirea copiilor din mediul rural și urban mic să realizeze și să promoveze conținut (audio, video, text) pentru comunitățile lor, a ajuns la final cu rezultate impresionante. Partenerii care au susținut desfășurarea proiectului au fost bibliotecarii din cele 25 de biblioteci implicate. Fiecare club a fost alcătuit dintr-un bibliotecar și doi reporteri. 

În cele 3 luni de desfășurare, copiii au avut de rezolvat 6 provocări, ce au vizat cele 17 Obiective Globale incluse de ONU pe agenda 2030. Tinerii reporteri au realizat primul lor articol, primul video, primul vlog, primul podcast și primul lor eveniment, toate fiind în legătură cu Obiectivele Globale.

Proiectul a fost implementat în 4 județe ale țării (Sălaj, Gorj, Neamț și Vrancea), unde 50 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani au învățat pe parcursul a 3 luni să creeze conținut (audio, video, text) pentru comunitățile lor. Aceștia au realizat peste 40 de podcast-uri prin care au promovat Obiectivul Global 13 - Schimbări climatice, peste 20 de video-uri prin care au promovat Obiectivul Global 4 - educație de calitate, 19 evenimente la care au avut peste 400 de invitați și au creat provocări de tip vlog la care au adunat peste 50.000 de vizualizări.

Mai multe detalii despre materialele create de aceștia găsiți pe pagina web a proiectului: http://scoaladereporteri.progressfoundation.ro/

https://www.facebook.com/progressfoundation.ro/videos/351324662213658/ 

https://www.facebook.com/progressfoundation.ro/videos/347407739256085/ 

Proiectul „Towards open, fair and sustainable Europe in the world - EU Presidency Project 2019-2021 este co-finanțat de Uniunea Europeană și implementat de organizația FINGO din Finlanda, în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare - FOND (România), platforma CROSOL (Croația) și Confederația Europeană de ONG-uri pentru dezvoltare - CONCORD.

  Manager interimar,                                                                        Relaţii Publice

Oana-Raluca Boian                                                                           Adrian Ţiglea                                                                                                                                   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.