Educație

Cum au marcat elevii clasei a VI-a A de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani

Ziarul de Vrancea
27 mar 2019 1955 vizualizări

Elevii clasei a VI-a A de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani au marcat Ziua Mondială a Teatrului , printr-o activitate cultural-artistică, găzduită de Secția pentru Copii și Tineret „Oana- Diana Renea” Focșani a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, marți, 26 martie, de la ora 9,00.             

Publicul, alcătuit din elevii clasei a V-a B și părinți, a apreciat reprezentația gimnaziștilor, care prin sceneta creată de ei, Teatrul corpului uman, inspirată de volumul omonim, semnat de Maris Wicks, au transmis un mesaj profund: sănătatea trupească oglindește armonia interioară care se reflectă și în relațiile interumane; uniți suntem mai frumoși, deoarece reușim să ne punem în valoare personalitatea unică și pentru că descoperim soluții inedite dificultăților existențiale.                                                                                                                                   

Replicile au fost șlefuite în cadrul orelor cursului opțional Laboratorul de comunicare și au fost gândite pentru a promova un stil de viață sănătos, dar și pentru combaterea violenței și bullyingului în școală.                                                                                            

Merită menționată și activitatea școlară, realizată în cadrul aceluiași curs opțional, cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, în care aceeași elevi au cunoscut și exersat valoarea terapeutică a versurilor, ca instrument/ metodă de gestionare a emoțiilor negative, acumulate într-o zi  școlară,tumultoasă. Astfel, terapia prin arta scrisului le-a oferit copiilor un context perfect de a-și oglindi adevărata față și de a-și îndrepta pornirile bine intenționate, dar eșuate.                                                                                                                    

Elevii, părinții și profesorul coordonator le mulțumește doamnelor bibliotecare pentru căldura și susținerea pe care, de fiecare dată, la orice activitate extrașcolară, le oferă cu atâta înțelepciune, încurajându-i să creadă în potențialul lor creativ și intelectual.            

Se poate afirma că această activitate a ilustrat, la nivelul amatorilor, cele afirmate de către dramaturgul cubanez Carlos Celdrán, în mesajul internațional de Ziua Mondială a Teatrului, 27 martie 2019:„Când am înţeles că teatrul este o patrie în sine, un imens teritoriu ce cuprinde lumea toată, a luat naştere înlăuntrul meu o hotărâre, care era totodată o eliberare: nu trebuie să te depărtezi, nici să te mişti din locul unde te afli, nu trebuie să fugi şi nici să te deplasezi.Publicul este acolo unde exişti tu.Acolo îţi sunt alături colegii de care ai nevoie.Acolo, în afara căminului tău, se găseşte toată realitatea ta zilnică, opacă şi impenetrabilă.Şi-atunci lucrezi din aparenta imobilitate în care te afli, pentru a construi una dintre cele mai măreţe călătorii, ca să refaci Odiseea, legendara călătorie a argonauţilor: eşti un călător imobil care nu încetează să accelereze densitatea şi rigiditatea lumii tale reale.Călătoria ta este către clipă, către moment, către întâlnirea irepetabilă cu cei asemenea ţie.Călătoria ta este către ei, către inima lor, către subiectivitatea lor. Călătoreşti prin ei, prin emoţiile lor, prin amintirile lor pe care tu le trezeşti şi le pui în mişcare.Călătoria ta e vertiginoasă, nimeni n-o poate măsura sau reduce la tăcere. La fel cum nimeni nu o va recunoaşte la justa valoare.E o călătorie prin imaginarul poporului tău, o sămânţă plantată în pământul cel mai îndepărtat: conştiinţa civică, etică şi umană a spectatorilor tăi.”                                                                                                                                                                     

Informații și fotografii transmise de prof. Pompilia Bărbosu, consilier educativ, Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani

 

                

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.