Educație

Consiliul Județean al Elevilor Vrancea solicită respingerea OUG 51/2019!

Ziarul de Vrancea
5 feb 2020 1697 vizualizări

Consiliul Județean al Elevilor Vrancea atrage atenția asupra stării de urgență cu privire la transportul elevilor din România, susținând demersurile pe care Consiliul Național al Elevilor le-a înaintat pentru a împiedica Ordonanța de Urgență a Guvernului numărul 51/2019, ce presupune scoaterea transportului transportului din sfera serviciilor publice și scăderea drastică a echității acestuia.

Astfel, tragem un semnal public de alarmă alături de colegii noștri din toată țara, pentru a determina parlamentarii să respingă proiectul de lege ce ar avea să limiteze accesul la școlarizare.

Consiliul Național al Elevilor a transmis scrisori deschise către grupurile parlamentare din Parlamentul European prin care a cerut să se alăture demersului prin care Ordonanța de urgență nr. 51/2019 să fie respinsă de parlamentarii din România. De asemenea, structura de reprezentare a tuturor elevilor din România a sesizat Comisia Europeană pentru a interveni în rezolvarea problemei privind transportul pentru elevi pe plan național. În același timp au sesizat și OBESSU – the Organising Bureau of European School Students’ Unions, structura de reprezentare a elevilor la nivel european, care și-a arătat interesul pentru acest demers și susține public respingerea parlamentară a OUG 51, printr-o scrisoare deschisă.

Ordonanță de urgență, care este în contradicție cu un act normativ superior, anume Regulamentul (CE) nr. 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar și rutier de călători și de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 1191/69 și nr. 1107/70 ale Consiliului, îi eliberează pe transportatori de obligația de a subvenționa transportul elevilor.

În zilele ce urmează, reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Vrancea vor pune presiune pe parlamentarii din județul Vrancea să respingă OUG 51/2019 și să militeze, cot la cot cu elevii, pentru un sistem educațional accesibil, echitabil și calitativ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.