Educație

Concursul Național de dans ”RITM” 2017 sau ”Arta de a învinge”!

Ziarul de Vrancea
9 iul 2017 1575 vizualizări

Organizat cu ocazia evenimentului ”Zilele Municipiului Focșani”, Concursul Național de dans ”Ritm” 2017, aflat la cea de-a XVIII-a Ediție, s-a desfășurat în week-end la Sala Polivalentă sub motto-ul ”Arta de a învinge”!

Minunata lume a dansului care a existat dintotdeauna la toate rasele și popoarele a constituit o formă de exprimare care unește oamenii la fel ca filosofia, vorbirea, pictura sau muzica. Dansul este o artă iar ”arta nu este ceea ce vezi, ci ceea ce îi faci pe alții să vadă”, spunea Edgar Degas. Organizat cu sprijinul Primăriei Focșani, a Consiliului local, I.Ș. J. Vrancea, D.J.S.T. Vrancea și cu aportul părinților localnici, ”Ritm” 2017 a adunat la Sala Polivalentă echipe de copii dansatori din Vrancea, București, Alba Iulia, Bârlad, Vaslui, Bacău, Târgu-Ocna, Giurgiu. Din motive obiective, alte județe nu au reușit să participe așa cum au făcut-o la edițiile precendente. Profesorul coordonator al acestui minifestival școlar de dans, Diana Tănase, profesionist desăvârșit, în colaborare cu echipa de arbitraj formată din renumita arbitră Iulia Dohotaru din Vaslui, directorul Casei de Cultură Focșani, Emil Răvoiu, și profesorulde educație fizică și sport Ionel Ambrosie de la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” au creat în cadrul evenimentului cinci secțiuni de concurs: dans tematic, majorete, fantezie coregrafică, charleston și dans contemporan. ”Concursul a scos în evidență talentul și măiestria micilor dansatori grupați pe categorii de vârste (preșcolari, clasele primare, gimnaziu, liceu), dar și talentul lor față de tradițiile din județele din care provin”, au transmis jurații.

Dezlănțuirea ”focului” din suflet

Ritmurile alerte ale muzicii începând cu dansul modern, apoi cu dansul sportiv, joc popular, popular stilizat, majorete, dans de caracter, rock&roll, dans sportiv standard, duet-aerobic, dans modern-duet, dans contemporan, au scos în evidență pasiunea elevilor dansatori, dezlănțuirea ”focului” din suflet, demonstrând că ei înșiși sunt stăpânii mișcărilor lor. Fetele, aceste mici flori grațioase, și-au rotit rochiile elegante și au făcut spectatorii prezenți să viseze la o lume a basmului, creând impresia că ele, dansatoarele, au aripi crescute cu care se ridică de la sol. Creativitatea profesorilor, instructorilor de dans ale acestor echipe participante au scos în evidență munca de zi cu zi în aceste cluburi de dans ale copiilor. Merită să apreciem profesorii Alexandru Chirilă din județul Alba, Monica Morar din Vaslui, Tudor Juverdeanu-Vaslui, Mariana Ivan-sector 5 București, Prodan Velicu – Giurgiu, Aurica Stoica – Bacău, Mărioara Popa-Păulești, Vrancea și nu în cele din urmă pe neobosita Diana Tănase de la ”Ritm” Focșani.

Echipele câștigătoare

Echipele participante, intrate în gala concursului, au fost reprezentate de ”Ritm” Focșani, coord. Diana Tănase, cu ”Majorete”– clasele I-IV, echipa Târgu Ocna, dans ”Popular stilizat”- clasele V-VIII, prof. Aurica Stoica, ”Joc Popular românesc” – 9- 11 ani, Vlașca și ”Mugurași de sălcioară” – Giurgiu, prof. Prodan Velicu. Tot în gale s-au calificat și ”Dans de caracter” – clasele I-IV, ”Bimbo”, de la Clubul Copiilor din Bârlad, prof. Monica Morar,. ”Dans modern-duet” , 11-14 ani, Alba Iulia, ”Joc popular vrâncean”, clase I-IV, Păulești, prof. Mărioara Popa.

Premiile oferite de Primăria Focșani și D.J.S.T. Vrancea au constat în cupe, diplome, medalii, fiind premiate toate echipele de dansatori pe secțiuni. Cazarea și masa elevilor au fost oferite de I.Ș.J Vrancea. Comitetul de părinți al echipei ”Ritm” din Focșani a fost, de asemenea, prezent la desfășurarea evenimentului artisitic. Ca profesor participant la acest eveniment pot spune că a fost o competiție reușită și un concurs plin de fair-play, desfășurat fără accidente în timpul desfășurării și fără incidente. A dominat bucuria, dar și emoțiile micilor dansatori, a triumfat ”arta dansului de-a uni oamenii”. (prof. Ionel AMBROSIE)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.