Educație

Coltul profesorului

Mihaela Vlădescu
1 apr 2018 1766 vizualizări

Primăvară și în sufletul tinerilor de la Centrul „Sfânta Maria”

La sfârșitul săptămânii trecute, exact înainte ca elevii să pășească în vacanța de Paște, cuziștii au avut oaspeți de suflet la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”: s-au întâlnit cu prietenii lor de la Centrul „Sfântul Maria” din Golești. Voluntarii de la clasele a IX-a E, a IX-a F, a X-a B, coordonați de profesorii Teodora Bentz, Adrian Canae, Loredana Diac, Gabriela Obodariu, Melania Pătrășcanu și Ion Țîțu au organizat, cu entuziasm și dăruire, o activitate interactivă, sub semnul prieteniei, dialogului, creativității. Elevii cuziști au aflat multe despre ce înseamnă nevoia de afecțiune și de ocrotire, despre importanța unei familii, care să te susțină, despre modul în care un trecut întunecat îți poate afecta sufletul, și, implicit, viitorul. S-au spus adevăruri dureroase, s-au conștientizat trăiri ascunse, s-au valorizat aspectele pozitive ale voluntariatului sau ale implicării active,  demonstrate, zi de zi, prin responsabilitatea pe care și-o asumă nu numai cuziștii, ci și partenerii de la la Centrul „Sfânta  Maria” sau cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea.  S-a stabilit, de asemenea, în urma lucrului în echipe, implicarea cuziștilor și a tinerilor infectați cu virusul HIV în două concursuri din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară: „Scrisoare pentru prietenul meu”, respectiv: „Mascota SNAC”. Lucrările, născute în urma acestei întâlniri, vor exprima gândurile voluntarilor față de beneficiar, precum și față de ceea ce au însemnat activitățile de voluntariat pentru cei implicați. În plus, mascota va reprezenta un simbol ilustrativ în ceea ce privește mesajul pe care cuziștii și prietenii lor vor să-l transmită comunității: un înger cu o inimă enormă. Nu în ultimul rând, bucuria a fost și mai mare când surpriza cuziștilor a căpătat o formă gustoasă, pizza, sucuri și o felie de tort pentru fiecare participant.     Proiectul „A doua șansă pentru viață” a debutat acum zece ani și este dedicat tinerilor de la Centrul „Sfântul Maria” din Golești. Voluntarii cuziști își propun, an de an, patru activități care să demonstreze înțelegerea corectă a conceptelor de voluntariat și implicare comunitară, dar care să constituie, pentru prietenii lor mai puțin norocoși, și o treaptă spre lume, spre dialog, normalitate. În acest an școlar, organizatorii de la CNAIC, au oferit tinerilor de la Centru, cu sprijinul DJASPC  Vrancea, o excursie la Brașov, în timpul căreia s-au vizitat mai multe obiective culturale, au găsit susținere financiară pentru activitatea mai sus menționată și își propun să îi invite pe prietenii lor la mănăstire, la picnic și, nu în ultimul rând, la mare. Gândul bun al cuziștilor să lumineze și sufletul altor oameni, din rândul comunității noastre,iar acum, în apropierea Sărbătorilor Pascale, să fie un îndemn de a face bine și, de ce nu, de a merge la Centrul „Sfântul Maria” din Golești și  A DĂRUI!

Profesor Teodora Bentz


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.