CODE Kids - Copiii din județul Vrancea, pregătiți pentru viitorul muncii
De la începutul lunii februarie 2019, în județul Vrancea, mai precis în localitățile Focșani, Boghești, Gugești, Vidra, Mărășești, Panciu, Bordești și Adjud, părinții sunt invitați la bibliotecile publice orășenești și comunale să-și înscrie copiii la cursuri de programare.
Dacă fiica sau fiul dumneavoastră are între 10 și 14 ani, dacă vor să știe mai bine matematică, engleză și tehnologia informației, atunci îndemnați-i să vină la cluburile Code Kids. Aici, copiii, sub îndrumarea bibliotecarilor și supervizarea specialiștilor de la Asociația Simplon și Fundația Progress vor parcurge ore de programare vizuală, vor exersa realizarea de scurte video-uri, vor învăța elemente de securitate privind utilizarea internetului și vor câștiga competențe care le vor permite să pună bazele unor meserii utile în viitor.
Nicio meserie din viitor nu va putea fi desfășurată fără să înțelegi principiile de bază ale programării, așa că părinții din Vrancea au șansa de a le oferi copiilor lor, prin participarea la activitățile din rețeaua Code Kids, o șansă a bunăstării și creșterii calității educației.
Bibliotecile publice vă așteaptă și în acest an cu activități interactive și utile, pe care nici nu le bănuiți, iar Code Kids este alături de bibliotecarii României în efortul acestora de a rescrie viitorul copiilor.
La Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea se va forma o nouă grupă de începători, formată din 10 copii cu vârsta între 10 și 14 ani, care vor învăța despre programare, la Centrul de Formare al Bibliotecii, sub coordonarea bibliotecarei Irina Diana Rădună.
Înscrierile se fac la sediul Bibliotecii din strada Maior Gheorghe Sava nr. 4 sau la telefonul 0237 231 161. Clubul CODE Kids se va desfășura săptămânal, în fiecare zi de JOI, între orele 9.00 – 11.00.
Despre Code Kids România:
Inițiativa națională “Code Kids România” are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.
În acest moment, Fundația Progress coordonează 100 de cluburi de programare ce se desfăsoară în bibliotecile publice din tot atâtea localități rurale și mic urbane. Aici învață bazele programării și câștigă competențe STEM peste 1000 de copii, care au scris în primul an al proiectului peste 929.816 de linii de cod.
Găsiți mai multe informații despre proiect pe website-ul nostru: www.codekids.ro