Educație

Cluburi de Istorie şi Geografie - Locală şi a României– la Bibliotecă Județeană Vrancea

Ziarul de Vrancea
4 feb 2021 1107 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă conducerea Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea împreună cu Consiliul Judeţean Vrancea invită profesorii de istorie şi geografie şi elevii vrânceni să se implice în proiectul educaţional Identitate, valori naţionale şi locale prin participarea la cluburile de Istorie şi Geografie - locală şi a României

 

Proiectul se va derula sub forma unor cluburi de Istorie şi Geografie - locală şi a României -, în cadrul cărora tinerii, îndrumaţi de către profesori prin metode non-formale de educaţie,vor descifra enigme ale istoriei şi geografiei, desluşind importanţa acestor discipline în cultura şi destinul neamului românesc, vor descoperi locuri şi personalităţi semnificative ale Vrancei, cultivând, în acest fel, memoria şi identitatea locală. Prin intermediul acestui proiect, ne propunem să reiterăm importanţa identităţii naţionale şi locale, amintind generaţiei tinere realitatea că identitatea şi dezvoltarea armonioasă a personalităţii omului se revendică inclusiv de la patrimoniul cultural pe care l-au plămădit, adeseori cu mari sacrificii, străbunii, înaintaşii noştri.

Avem în vedere organizarea unor întâlniri educative, în cadrul cărora tineri de diverse vârste să dezbată, în Bibliotecă, diverse teme şi subiecte de interes propuse atât de către profesori, cât şi de către elevi, într-o atmosferă de respect reciproc şi interes faţă  de identitatea locală şi naţională. Socotim că apartenenţa la diversitatea culturală şi etnică a lumii este cu atât mai valoroasă cu cât fiecare neam şi cultură îşi păstrează identitatea şi îşi cultivă valorile, într-o cultură globală a respectului faţă de identitatea naţională a fiecărui popor.

 

            Invităm pe cei interesaţi, atât profesori, cât şi elevi, să ne apeleze, pentru înscrierea la cluburile de Istorie şi Geografie - locală şi a României-, la numărul de telefon 0237.231161, în intervalul 4-8 februarie 2021, (persoană de contact Adrian Ţiglea).

 

            Şi-au manifestat deja intenţia de a ne fi alături în cadrul acestui proiect profesori de istorie şi geografie de la Liceul de Artă din Focşani, Şcoala gimnazială„Oana-Diana Renea” din Focşani, Şcoala gimnazială „Ştefan cel Mare” din Focşani, Şcoalagimnazială din Faraoanele, Grupul Şcolar Agricol din Odobeşti, Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu” din Focşani, Liceul Teoretic „Grigore Gheba” din Dumitreşti, Colegiul Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani, Şcoala gimnazială„Regina Maria” din Vintileasca, Liceul Teoretic „Simion Mehedinţi” din Vidra şi Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobeşti.

Prima întâlnire din cadrul proiectului educaţional Identitate, valori naţionale şi locale va avea loc în data de 9 februarie 2021, începând cu ora 17,la sediul Sălii de Lectură a Bibliotecii Judeţene din Strada Maior Gheorghe Sava nr. 4 şi îl va avea drept invitat pe domnul Răzvan Săcrieru, profesor de geografie la Liceul de Artă din Focşani, care ne propune tema Vrancea. Curiozităţi geografice.

Vom reveni cu detalii privind desfăşurarea acestui proiect, elevii şi profesorii implicaţi, pe parcursul derulării sale.

 Vă aşteptăm să ne fiţi alături!

Manager,                                                               Relaţii Publice,

 Oana-Raluca Boian                                                  Adrian Ţiglea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.