Educație

Centenarul Marii Uniri sărbătorit prin cântec la Şcoala Bordeasca Veche

Ziarul de Vrancea
28 mar 2018 1968 vizualizări

Centenarul Marii Uniri “Unirea Basarabiei cu România” din 27 martie a fost prilej de întoarcere cu faţa spre trecut şi spre valorile naţionale pentru elevii Şcolii Bordeasca Veche. Asociaţia pentru Promovarea Culturii şi Mediului “Accord” din Mărăşeşti, reprezentată prin Grupul Vocal “Accord”, a  întors o filă de istorie, dar nu oricum, ci printr-un program muzical-artistic, cu o tematică adecvată evenimentului sărbătorit.

Sub aceeaşi etichetă a Parteneriatului instituţional pentru promovarea educaţiei de calitate, Grupul Vocal “Accord” a convins elevii Şcolii Bordeasca Veche Nr.2, gazda centenarului, că muzica elimină graniţe de orice fel, adunând oameni laolaltă, uniţi prin dragostea pentru artă. Programul artistic “Istoria în paşi de sunet” a însumat un repertoriu ales şi diversificat, cu accente istorice, de la intonarea imnului naţional şi a altor lucrări muzicale cu caracter istoric, la piese religioase, dat fiind că se apropie sfintele sărbători pascale, şi piese laice şi prelucrări folclorice. Momentul artistic a culminat cu participarea activă a elevilor prezenţi, prin interpretarea liberă a unor lucrări muzicale cunoscute copiilor, alături de  membrii trio-ului vocal. Invitaţia Grupului Vocal “Accord” la Şcoala Bordeasca Veche a venit din partea profesorului de limba şi literatura română, Steluţa Bătrînu, dat fiind faptul că aceştia sunt recunoscuţi pentru profesionalismul şi seriozitatea lor în desele evenimente cultural - artistice din Vrancea. Concretizarea invitaţiei prin prezenţa acestora în şcoală întăreşte ideea unui parteneriat de durată, în care copiii, cadrele didactice şi părinţii promit să răspundă promt, convinşi fiind că o educaţie se desăvârşeşte prin muzică şi printr-un act cultural complex, care răspunde cerinţelor actuale ale societăţii de azi. Grupul vocal este constituit din membrii: Verona Calmîş, profesor la Liceul de Artă “Gh.Tattarescu” din Focşani, tenorul şi instrumentistul Vasile Calmîş, profesor la acelaşi liceu,  alături de basul formaţiei camerale, Cristian Gheorghe.  (ZdV)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.