Educație

Cea mai mare competiție de voluntariat adresată liceenilor ajunge și în județul Vrancea

Mihaela Vlădescu
2 aug 2017 1007 vizualizări

Olimpiada voluntarilor liceeni va avea loc în perioada septembrie-octombrie 2017 u aceasta va include, în afara competiției, și dezvoltarea de cluburi de voluntariat locale pentru liceeni

Liceenii vrânceni se pot înscrie la Olimpiada voluntarilor, cea mai importantă competiție de voluntariat adresată lor. Aceasta va avea loc în perioada septembrie-octombrie 2017 și va include, în afara competiției, și dezvoltarea de cluburi de voluntariat locale pentru liceeni. Olimpiada voluntarilor se adresează liceenilor din cinci județe: Bacău, Brașov, Covasna, Galați și Vrancea, și este organizată  de Asociația Semper Musica în parteneriat cu Asociația Semper Musica Filiala Tecuci și finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului. Competiția de voluntariat, așa cum anunță organizatorii,  este deschisă oricărui tânăr cu vârsta de până în 35 de ani din județele Bacău, Brașov, Covasna, Galați și Vrancea care dorește să își folosească timpul, energia și creativitatea în sprijinul comunității din care face parte. În competiție se pot înscrie tinerii care fac parte dintr-o echipă locală de tineri formată din minim trei persoane. Ulterior înscrierii, aceștia își aleg oportunitățile de voluntariat prezentate pe website-ul competiției – www.mareavoluntariada.ro -, comandă KIT-ul aferent oportunității de voluntariat și realizează activitatea respectivă astfel adunând puncte pentru județ. În final, tinerii pot fi desemnați cei mai activi voluntari din județ, premiu oferit în cadrul unei gale de premiere ce va avea loc în fiecare județ participant. De asemenea, în urma strângerii de puncte, unul dintre cele cinci județe va putea câștiga competiția. MAREA VOLUNTARIADĂ mai include și dezvoltarea a cinci cluburi de voluntariat locale pentru liceeni pentru continuarea activităților de voluntariat începute cu ocazia acestei competiții. Tinerii interesați de competiție se pot înscrie accesând următorul link: https://goo.gl/mKg43Z „Cu ocazia acestui proiect ducem voluntariatul la un alt nivel, unul competitiv care cu siguranță că îi va stimula pe tineri să se implice mai mult în viața comunităților lor. Este o competiție în care, pe lângă faptul că aduni puncte pentru județ, ajungi să și ajuți persoane sau grupuri de persoane în nevoie sau să rezolvi problemele simple ale comunității din care faci parte. Sperăm ca județele să aibă cât mai multe echipe și astfel implicarea în comunitate a tinerilor să fie semnificativă,” transmite Bogdan Istrate, coordonatorul competiției.

Doar 14% din populație a făcut voluntariat

Conform Centrului de Marketing și Prognoză Socială, studiul – Responsabilitatea socială individuală în România, în 2013, doar 14% dintre cetățenii români cu vârste de peste 15 ani voluntariaseră în ultimul an, iar 82% dintre elevii chestionați menționând că NU au voluntariat în ultimul an. Tot ca date statistice, potrivit unei anchete organizată de Federația Volum în 2016, doar 31,7% dintre cei care au făcut voluntariat aveau vârste cuprinse între 15 și 18 ani, peste 60% fiind cei cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani. Din datele strânse de Asociația Semper Musica în 2014 (400 chestionare aplicate în 5 licee din 5 orașe mici spre medii) s-a putut observa că: 1. 90% dintre tineri nu înțeleg ce presupune implicarea comunitară; 2. 95% nu au avut discuții cu părinții despre voluntariat sau acțiuni de ajutorare; 3. 3,5% au participat la activități de voluntariat în orașul lor, însă nu într-o formă organizată, în afara activității din cadrul liceelor în care învățau. (M.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.