Educație

Ce posturi de director de şcoală a scos la concurs MENCŞ

Mihaela Vlădescu
16 iun 2017 3725 vizualizări

39 de posturi de director şi director adjunct îşi caută candidaţi. Inscrierile încep luni, 19 iunie

IŞJ a publicat lista posturilor de director şi director adjunct de şcoală scoase la concurs. Astfel, potrivit IŞJ, concursul este organizat pentru 39 de posturi. Concursul, asemenea celui din toamna anului trecut, va fi unul naţional, cu subiecte unice. Înscrierea va avea loc în perioada 19 iunie - 6 iulie, urmând ca proba scrisă să se desfăşoare pe data de 17 iulie 2017. Probele de evaluare a CV-ului şi interviul vor avea loc în perioada 19-31 iulie, iar rezultatele finale ale concursului vor fi afişate până cel târziu 2 august 2017. Până pe 4 august trebuie apoi validate rezultatele în consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). Metodologia de concurs a fost publicată deja în Monitorul Oficial din 9 iunie, iar aceasta prevede atât condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească dascălii care doresc să se înscrie la concurs, cât şi documentele pe care trebuie să le conţină dosarul de înscriere. De asemenea, potrivit acesteia, probele de concurs vor fi înregistrate audio şi video. Comisia de concurs la nivel judeţean va fi formată din inspectorul şcolar general, inspectorul şcolar general adjunct sau inspectorul şcolar pentru management – preşedinte, doi inspectori şcolari şi doi directori numiţi prin concurs - membri, un inspector şcolar - secretar. Pentru fiecare probă de concurs candidaţii trebuie să obţină cel puţin 35 de puncte din cele 50 maxime pentru a promova. După fiecare probă, punctajele se afişează în aceeaşi zi, potrivit metodologiei. Detalii, în documentul ataşat acestui articol pe site-ul ZdV. Concursul pentru directorii de şcoli se desfăşoară sub forma unui concurs naţional, asemenea celui din toamna anului trecut, care a generat o adevărată revoltă a profesorilor vizavi de prevederile metodologiei.

Iată posturile scoase la concurs

Școala Gimnazială "Angela Gheorghiu" Adjud -1 funcție director

Școala Gimnazială ,,Mihail Armencea” Adjud -1 funcție director

Școala Gimnazială Bălești -1 Funcție Director

Școala Gimnazială Nr.2 Bordeasca Veche -1 funcție director

Școala Gimnazială Cîmpuri -1 funcție director

Școala Gimnazială ,,Victor Slăvescu” Cotești -1 funcție director

Școala Gimnazială Fitionești -1 funcție director

Școala Gimnazială "Ion Basgan" Focșani--1 funcție director

Colegiul Tehnic Auto "Traian Vuia" Focșani -1 funcție director

Școala Gimnazială Nr.3 Focșani-1 funcție director

Școala Gimnazială "Emil Atanasiu" Garoafa-1 funcție director

Școala Gimnazială "Alexandru Vlahuță" Gugești-1 funcție director

Școala Gimnazială Jariștea-1 funcție director

Școala Gimnazială Jitia-1 funcție director

Școala Gimnazială Măicănești -1 funcție director

Școala Gimnazială Milcovul -1 funcție director

Școala Gimnazială "Dimitrie Gusti" Nereju-1 funcție director

Școala Gimnazială Nereju Mic-1 funcție director

Școala Gimnazială Obrejița-1 funcție director

Liceul Tehnologic "Alexandru Ioan Cuza" Panciu-1 funcție director

Școala Gimnazială Păunești-1 funcție director

Școala Gimnazială ,,Doctor Costică Bălan” Poiana Cristei-1 funcție director

Școala Gimnazială "Profesor Doctor General Gheorghe V. Zaharia" Popești-1 funcție director

Școala Gimnazială Răcoasa-1 funcție director

Școala Gimnazială ,,Ioan Vodă Cel Viteaz” Slobozia Ciorăști-1 funcție director

Școala Gimnazială Tănăsoaia-1 funcție director

Școala Gimnazială Tîmboești-1 funcție director

Școala Gimnazială Urechești-1 funcție director

Școala Gimnazială "Neculai Jechianu" Vrîncioaia-1 funcție director

Liceul Tehnologic Odobești-1 funcție director

Școala Gimnazială Nr.3 Focșani -1 funcție director adjunct

Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" Focșani -1 funcție director adjunct

Colegiul Tehnic Auto "Traian Vuia" Focșani-1 funcție director adjunct

Școala Gimnazială Homocea-1 funcție director adjunct

Liceul Tehnologic "Eremia Grigorescu" Mărășești-1 funcție director adjunct

Liceul Teoretic,, Duiliu Zamfirescu” Odobești-1 funcție director adjunct

Liceul Teoretic ,,Ioan Slavici” Panciu-1 funcție director adjunct

Școala Gimnazială ,,Principele Șerban Ghica Și Principesa Aristița Ghica” Sihlea-1 funcție director adjunct

Școala Gimnazială Vidra-1 funcție director adjunct.

Ce condiţii trebuie să îndeplinite de candidaţi

La concurs pot candida persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au absolvit cu diplomă de licență/ absolvire studii universitare, inclusiv specializarea ,,Pedagogia învățământului primar și preșcolar”;  sunt membre ale corpului național de experți în management educațional, conform prevederilor art. 246 alin. (3) și art. 257 alin. (1) din Legea educației naționale nr.1/2011; sunt titulare în învățământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată, au cel puțin gradul didactic II în învățământ sau au dobândit titlul științific de doctor; dovedesc calități profesionale, manageriale și morale, reflectate prin calificativul "Foarte bine" acordat în ultimii 4 ani școlari lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ/ inspectorate școlare/ casele corpului didactic/ Palatul Național al Copiilor/ Ministerul Educației Naționale ori în funcții de îndrumare și control din inspectorate școlare/ funcții de specialitate specifice Ministerul Educației Naționale; nu au fost sancționate disciplinar în ultimul an școlar anterior anului desfășurării concursului și nici în anul școlar în curs, în care au funcționat sau funcționează efectiv la catedră, indiferent de perioada în care și-au desfășurat activitatea și de funcțiile ocupate, funcții didactice, funcții de conducere din unități de învățământ/ inspectorate școlare/ casele corpului didactic/ Palatul Național al Copiilor/ Ministerul Educației Naționale ori de îndrumare și control din inspectorate școlare/ funcții de specialitate specifice în Ministerul Educației Naționale sau a intervenit radierea de drept a sancțiunii, potrivit art.248 alin. (3) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii,republicată, cu modificările și completările ulterioare; nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală. De asemenea, candidaţii trebuie să fie apţi din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcției, conform prevederilor art. 234 alin. (1) din Legea nr. 1/2011 cu modificările și completările ulterioare; nu au avut statutul de „lucrător al Securității” sau „colaborator al Securității”; au avizul consiliului de administrație al unității de învățământ, în cazul candidaturilor pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ care școlarizează exclusiv în învățământul profesional și tehnic și au o pondere majoritară a învățământului dual; au avizul eliberat de asociațiile / fundațiile/ federațiile/ centrele/ planurile care gestionează pluralismul educațional la nivel național, recunoscute de Comisia Națională pentru Alternative Educaționale, în cazul candidaturilor pentru ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct din unitățile de învățământ de stat sau particular care școlarizează preponderent alternative educaționale. (M.V.)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.