Educație

Câte o tabletă și-o cartelă de internet, de la Asociația profesorilor de religie din județul Vrancea, pentru copiii din două familii nevoiașe

Ziarul de Vrancea
25 mai 2020 1674 vizualizări

Informația însoțită de fotografii ne-a fost tarnsmisă de inspectorul școlar de Religie de la IȘJ Vrancea, prof. Melania Emanuela Pătrășcanu.

Credinţa lucrătoare prin iubire

„Să facă ce e bine, să se înavuţească în fapte bune, să fie darnici, să fie cu inimă largă..”

(Ep. Timotei 6, 18)

Ce poate fi mai înălțător pentru un profesor de religie decât a împlini cuvântul prin fapte.Școala educă, învață, dar mai ales șlefuiește caractere. Ora de religie este în esență sufletul educației, deoarece pătrunde în adâncul sufletului și scoate la suprafață BINELE sădit de Dumnezeu în om.

Menirea profesorului de religie în școala românească are două dimensiuni: să deschidă elevilor săi calea spre cunoașterea lui Dumnezeu prin învățare și să împlinească cuvântul rostit pentru a fi model de viață și dragoste creștină.

În aceste vremuri, școala românească este mai încercată ca oricând, suntem nevoiți să ne adaptăm la un nou tip de educație, pe care nu o credeam posibilă până de curând. Și, cu toate acestea, ne-am adaptat. Am căutat să păstrăm, pe cât se poate, comuniunea profesor-elev, utilizând tehnologia ca singurul canal de comunicare posibil. Este îndeajuns pentru a ne simți împreună? Nu. Ne lipsesc întâlnirile din clasă, ne lipsesc îmbrățișările copiilor, jocurile din clasă și din curtea școlii și multe altele.  Și, totuși, continuăm, deoarece avem nevoie de această legătură, elev și profesor deopotrivă.

Evoluția tehnologiei ne ajută să fim împreună, să ne întâlnim în online, să continuăm măcar în parte ceea ce era menirea noastră- să educăm. Cu telefon, tabletă, laptop sau computer, școala s-a mutat acasă. Există însă familii care sunt greu încercate de această modalitate de a face școala. Astfel că, diferențele sociale ajung în aceste timpuri să creeze adevărate drame în viața copiilor, să accentueze și mai mult inegalitățile în ceea ce privește accesul la educație.

În urma campaniei #NePasă, inițiată de ISJ Vrancea și având îndemnul Sf. Ap. Pavel ca menire în misiunea didactică, Asociația profesorilor de religie din județul Vrancea,„Cuvânt și faptă”s-a mobilizat și a dăruit. Din donații, în suma totală de 2100 delei,s-au achiziționat tablete și cartele cu internet pentru 2 elevi, un băiat din clasa a VI-a și o fetiță din clasa a IV-a. Și, pentru că, elevii care au primit tablete fac parte din familii numeroase, ne-am gândit la toţi, oferindu-le cărți, rechizite, jucării și dulciuri.

Familia Croitoru din Adjudul Vechi, cu cei 6 copii, încearcă din răsputeri să le ofere celor mici posibilitatea de a participa la orele online. Dar, cu un singur telefon, participarea copiilor era aproape imposibil de realizat.Croitoru Cristian, elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială  „Principele Radu” din Adjud, este beneficiarul primei tablete oferite de profesorii de religie din județul Vrancea.„Cristi a fost prezent la ora de dirigenție, cu zâmbetul pe buze! Toți copiii s-au minunat, de prezența lui, "cu chipul la vedere", deoarece până astăzi, NU a avut aceasta posibilitate!” este mesajul pe care l-am primit de la doamna profesor de religie Liliana Saulea de la Școala Gimnazială „Principele Radu” din Adjud, dirigintă la clasa unde învață Cristian.

 A doua tabletă a ajuns la familia Țuju din satul Măgura, comuna Jitia. Alina Țuju, elevă în clasa a IV-a,o mogâldeață de fată cu ochii mari și frumoși, s-a bucurat enorm că de acum ea și frații ei nu vor mai trebui să împartă singurul telefon pe care familia îl are.Familia Țuju, cu cei 8 copii, deștepți, sănătoși, foarte veseli, energici și frumoși ne-a primit în casa lor ca pe niște prieteni.

Mulțumiri tuturor colegilor,profesori de religie, care, prin dragostea lor față de elevi, au adus un strop de bucurie celor două familii.

Bucuria copiilor este motivația noastră de a continua!

Prof. Melania Emanuela Pătrășcanu, inspector școlar Religie


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.