Educație

Care este cheia comunicării nonverbale? O provocare acceptată

Gabriel Sava
24 mai 2018 2582 vizualizări

Cât de importaCe spun gesturile, postura și mimica feței? Sunt doar câteva dintre întrebările la care au răspuns ieri, prin explicații și exerciții practice doi invitați ai cursului susținut la Focșani, miercuri seara, sub titulatura ”Comunicarea, de la nonverbal la personalitate”.ntă este comunicarea non-verbală? Care este ”codul” pe care trebuie să-l știm atunci când comunicăm?

Este vorba despre trainerii Mihail Gabriel Chicioreanu și Alexandru Bocunescu. Partener tradițional al unor astfel de cursuri, Asociația Educatoarelor din România- filiala Vrancea, a fost reprezentată de președintele Carmen Dobre și de alte 34 de colege, membre ale AEDR Vrancea. De altfel, organizarea întâlnirii de ieri este rodul colaborării dintre AEDR Vrancea și fundațiile 4Career, 

Face Keys Romania și Learn&Go. ”Mai ales în activitatea noastră, a cadrelor didactice, comunicarea nonverbală, modul în care se realizează și înțelegerea ei, sunt esențiale. Comunicarea nonverbală însoţeşte comunicarea verbală şi este mai uşor de decodificat decât aceasta. Conţinuturile afectiv-atitudinale se transmit în proporţie de 55% nonverbal, 38% paraverbal şi doar 7% verbal, astfel, un mesaj verbal neînsoţit de component nonverbală şi paraverbală, va fi mai greu de decodificat”, ne-a declarat Carmen Dobre, legat de evenimentul de miercuri. Exercițiile practice realizate de cei doi traineri au menținut trează atenția celor prezenți, iar momentul de maxim interes a fost cel în care Alexandru Bocunescu, de la Face Keys Romania, morfoantropolog și specialist în interpretarea limbajului facial a făcut o demonstrație practică. Una dintre participante s-a oferit voluntar pentru a fi ”citită” de Alexandru Bocunescu, cel care, preț de aproximativ cinci minute, a vorbit despre personalitatea acesteia pe baza trăsăturilor faciale. Astfel de cursuri urmează să fie organizate în premieră la Focșani imediat ce numărul de participanți necesar unei grupe va fi atins. Cei doi traineri au promis că vor reveni în curând la Focșani cu întâlniri similare. La finalul întâlnirii a fost organizată și o tombolă, iar participantele au primit diplome. (G. SAVA)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.