Educație

Cadrele didactice ameninţă cu acţiuni în instanţă şi pichetarea Guvernului

Mihaela Vlădescu
23 oct 2017 1387 vizualizări

Profesorii vor să primească banii câştigaţi în instanţă şi eşalonaţi, dar neplătiţi, şi deschid o nouă acţiune judecătorească

Situaţia plăţii hotărârilor judecătoreşti pe 2017 a fost discutată în prima şedinţă a Consiliului Judeţean al Liderilor SLI Vrancea din acest an şcolar. Sindicaliştii vor ca actualii guvernanţi să îşi respecte promisiunile şi deciziile instanţelor de judecată şi să achite procentul cuvenit din plata eşalonată aferentă anului 2017. “În urma întâlnirilor avute la Bucureşti între Guvern şi reprezentanţii FSLI s-a stabilit că se va încerca plata măcar parţială a hotărârilor judecătoreşti. Tot la întâlnirea cu primul ministru s-a promis elaborarea unui proiect de lege prin care se modifică Legea Educaţiei astfel încât plata dobânzilor să fie făcutră din bugetul MEN şi nu al consiliilor locale. E mai bines să vină banii de la bugetul statului, pentru că de la primării nu se ştie sigur că vor fi alocaţi deoarece unele primării au şi altele nu. Atunci se crează discriminare, “ a precizat liderul SLI Vrancea, Constantin Ionescu. Organizaţia pe care acesta o conduce intenţionează să deschidă un nou proces pentru plata sporurilor la nivelul salariului din 2017 şi nu la nivelul salariului din decembrie 2017. “Diferenţa este consistentă, de câteva sute de lei. Chiar dacă probabil vor fi eşalonaţi, important este că aceşti bani vor fi luaţi“, ne-a mai spus Ionescu. Cadrele didactice mai sunt nemulţumite şi de prevederile Legii 153 care aduc “foarte multe anomalii în sistemul nostru de salarizare“. “Mă refer la plata orelor suplimentare şi pentru colegii profesori şi pentru directori. Unde nu este luată în calcul gradaţia de merit s-au făcut demersuri către Ministerul Muncii astfel încât să facă o modificare a Legii 153 petru că în prezent în învăţământ se aplică şi Ordonanţa 20 cu HG 582 din 2016 unde sunt prevăzute normele metodologice de aplicare a legii salarizării în învăţământ. Acolo spune într-un fel, în legea salarizării unitare spune altfel. Au mai apărut şi câteva ordine de ministru care sunt greşit formulate, fiind probleme“, potrivit liderului SLI Vrancea. Potrivit acestuia, în luna noiembrie, când se va lua în discuţie rectificarea bugetară, sinficatele afiliate la FSLI pregătesc pichetarea Guvernului. “Vrem să fim siguri că banii vor fi prevăzuţi, la rectificare, măcar pentru hotărârile judecătoreşti. Vrem să tragem un semnal de alarmă că avem bani de primit“, ne-a mai declarat liderul SLI Vrancea. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.