Educație

Boovie 2020 continuă cu ExtROBoovie, ediția dedicată copiilor din Diaspora

Ziarul de Vrancea
27 nov 2020 4355 vizualizări

Foto: Evenimentul a fost finanțat în cadrul unui proiect al Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

ExtROBoovie este o secțiune specială, introdusă în premieră de organizatorii Boovie și este destinată elevilor din diaspora. Inițiativa profesorului Carmen Ion a căpătat contur cu ajutorul Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în urma aprobării unui proiect depus de Asociația Grow Up Project. Ediția de anul acesta a Festivalului Concurs Boovie a fost organizată integral online, din cauza restricțiilor medicale și pentru a asigura respectarea măsurilor specifice pentru această perioadă.

Organizatorii Boovie Festival au anunțat prin intermediul unui comunicat de presă startul secțiunii destinate elevilor români din Diaspora, introdusă pentru prima dată în programul evenimentului anul acesta. Redăm în continuare conținutul comunicatului de presă:

Festivalul de book-trailere Boovie continuă cu o secțiune specială, ExtROBoovie, destinată copiilor români din afara țării. Pentru comunitățile românești, ExtROBoovie este o oportunitate de colaborare inter si intranațională, care urmărește conectarea și schimbul de bune practici cu tineri români din țară și de peste hotare, dezvoltarea abilităților de colaborare și exprimare în limba maternă, coagularea unui sentiment de apartenență la același neam, indiferent de țara de rezidență. Proiectul este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și s-a derulat în perioada august-decembrie 2020. Echipa Boovie a demarat încă din vară procedurile de contactare a unor asociații din diaspora, dintre care unele s-au arătat deschise către proiect, in pofida piedicilor puse de situația pandemică globală. Profesori din afara granițelor au alcătuit echipe de elevi și, sub indrumarea trainerilor Boovie, s-au implicat în acest proiect inedit pentru ei. Au fost citite trei cărți – „Elevul Dima dintr-a șaptea“, de Mihail Drumeș, „Cartea miracolelor“, de K.J. Mecklenfeld și „Cei doi teribili în sălbăticie“, de Mac Barnett, Jory John. Din nefericire, vizitele propuse nu au mai putut fi efectuate, dar contactele au fost create și dezvoltate in varianta online, urmând ca în anii ce vin să ne întâlnim fizic la Focșani”, au transmis organizatorii Boovie- ExtROBovie. 

Premierea câștigătorilor va avea loc pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae

”Tot online, vă invităm la o întâlnire specială de Moș Nicolae! Duminică, 06.12.2020, la ora 19.00, ora României, ne vom întâlni cu elevii și coordonatorii lor din Olanda, Italia, Spania, prilej de a ne cunoaște mai bine, de a vedea câteva book-trailere, de a oferi premii, dar și de a face schimb de bune practici. Întânirea va fi transmisă live pe pagina de Facebook și canalul YouTube ale Festivalului Boovie simultan.

Pentru această ediție-pilot, numai bună pentru a descoperi spiritul Boovie, le mulțumim partenerilor din diaspora - Școala Românească din Eindhoven (Olanda), Fundația Români pentru Români din Schoener (Olanda), Istituto Comprensivo “Corrado Melone”, Ladispoli (Italia), Asociația Socio Culturala RO IBERICA 2020, Villanueva de la Canada, Comunitatea Autonomă a Madridului (Spania)”, au mai precizat organizatorii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.