Educație

„BOBOCEL DE ȘCOALĂ 9!”-  Program educațional tip Școală de vară la  Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Focșani

Ziarul de Vrancea
10 iun 2019 3740 vizualizări

Școala Gimnazială Ștefan cel Mare” Focșani derulează pe parcursul a două săptămâni, în perioada 17- 28 iunie, PROGRAMUL EDUCAȚIONAL Bobocel de școală 9”, aprobat de Inspectoratul Școlar Vrancea, adresat copiilor de 6-7 ani care au fost înscriși la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020.

Programul are un număr de 20 de ore săptămânal și cuprinde 10 activități special concepute să sprijine integrarea cu succes în mediul școlar a viitorilor bobocei. 

Atelierele sunt coordonate de cadrele didactice din școală care vor prelua din toamnă clasele pregătitoare, cărora li se adaugă alți profesori din școală și 25 de studente de la Universitatea din București, Facultatea de Științele Educației- Filiala Focșani, Departamentul de Formare a Profesorilor, Programul Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, care vor contribui la buna desfășurare a activităților.

Activitățile din cadrul școlii de vară  sunt astfel organizate încât să permită abordarea problematicii mediului înconjurător sub diferite aspecte și să mențină ambientul plăcut și confortabil pe care îl oferă școala pentru dezvoltarea armonioasă a personalității școlarilor mici, facilitând adaptarea continuă la condițiile mediului social și natural în care trăiește. Cunoscând cât mai bine nevoile celor mici și descifrând tainele copilăriei lor, vom înțelege importanța rolului pe care noi, învățătorii, îl avem în creșterea sănătoasă a tinerilor de mâine.

În activitățile desfășurate în cadrul școlii de vară, învățătorii se vor strădui să creeze un climat favorabil manifestării curiozității, a acțiunii directe a copilului cu materiale, un climat stimulativ al exprimării verbale și a comunicării între copii.

În toate activitățile, învățătorii vor aplica metode, procedee, forme organizatorice adecvate tratării individuale și diferențiate a copiilor, pentru a stimula și antrena cât mai intens participarea activă a fiecărui copil la procesul de însușire a cunoștintelor, de formare a priceperilor și a deprinderilor specifice vârstei. Investigând și explorând mediul imediat apropiat lor, copiii își dezvoltă deprinderi în domeniul limbajului, matematicii, științei, artei și desigur, deprinderi sociale.

 

Înscrierile se pot face telefonic, până vineri, 14 iunie, la numerele de telefon: 0769630740 (prof. Gheorghe Minodora), 0764504545 (prof. Enache Mirela), 0741907867 (prof. Danciu Olimpia), 0766420924 (prof. Coman Alina) și 0740201056 (prof. Tiliță Camelia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.